Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagkompis bekrefter at Fabregas vil til Barcelona

- Og jeg vet ikke hva som er best for Nasri, sier Sagna.

NØKKELSPILLERE: Både Samir Nasri og Cesc Fabregas er blant Arsenals viktigste spillere. Men begge kan være på vei vekk fra Emirates. Foto:  REUTERS/Dylan Martinez
NØKKELSPILLERE: Både Samir Nasri og Cesc Fabregas er blant Arsenals viktigste spillere. Men begge kan være på vei vekk fra Emirates. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet): Den langvarige Barcelona-flørten med Cesc Fabregas har tæret på tålmodigheten til både Arsenal-manager Arsene Wenger og supporterne.

Man trenger ikke være noe geni for å skjønne at den spanske midtbanedirigenten har ønsket seg en gjenforening med gamleklubben. Men han har aldri sagt det rett ut, og heller ikke sutret seg til et klubbskifte - til det har trolig respekten for Wenger og klubben vært i største laget.

Men der Fabregas tier, snakker lagkameratene. I hvert fall Bacary Sagna - som overfor den franske radiostasjonen RMC røper at kapteinen ønsker seg til Spania med det første.

- Det er sant at Cesc vil til Barcelona. Fabregas ønsker å returnerne til hjemlandet sitt, til hjembyen der familien hans er, og han ønsker å spille for et av verdens beste lag, Barcelona. Det er forståelig. Men for øyeblikket er han fortsatt Arsenal-kaptein, sier Sagna ifølge nyhetsbyrået PA.

Kritiserte Arsenals strategi
Fabregas, som nå er 24 år, kom til Arsenal som 16-åring. Han har ikke vunnet noe med klubben siden 2005, og i april ga han et oppsiktsvekkende intervju til det spanske sportsmagasinet Donbalon, der han stilte seg tvilende til Wengers strategi.

 Fabregas mente Arsenal snart måtte bestemme seg for hva som var viktigst: Å vinne noe eller utvikle spillere. Og han uttalte også at manageren i en spansk toppklubb ville fått fyken om de gikk tre år uten å vinne et eneste trofé.

Da Wenger rykket ut og hevdet Fabregas var blitt feilsitert, svarte Donbalon med å legge ut lydfilen fra intervjuen på nettet.

Hittil i sommer har det vært ganske stille på Fabregas-fronten. For noen måneder siden uttalte Barcelona-president Sandro Rosell at de ikke kunne betale 400 millioner for Arsenal-kapteinen.

Usikker på Nasri
På kort sikt har Wenger kanskje like stor grunn til å bekymre seg for Samir Nasri, som har ett år igjen av kontrakten og viser få tegn til å ville forlenge. Ryktene om Manchester United har ikke blitt færre den siste uka, selv om Wenger har forsikret at akkurat det i hvert fall er uaktuelt.

Bacary Sagna føler seg ikke trygg på at Nasri blir å finne på Emirates når Arsenal-spillerne samles igjen etter sommerferien.

- Samir er lykkelig i Arsenal, men jeg vet ikke hva som er det beste for karrieren hans. Han var en av de beste spillerne våre i sesongen som var, og han er et av symbolene på dette laget. Jeg håper han er på plass når vi starter sesongoppkjøringen, sier han.

PS! Svenske Sebastian Larsson, som rykket ned med Birmingham denne sesongen, bekrefter i dag overfor svensk media at Arsenal har vist «en viss interesse» for å hente ham tilbake. Larsson var i Arsenal mellom 2001 og 2007, men har kun noen få kamper for førstelaget.

BEKREFTER: Bacary Sagna sier Fabregas ønsker seg bort fra Arsenal. Foto:   EPA/KERIM OKTEN
BEKREFTER: Bacary Sagna sier Fabregas ønsker seg bort fra Arsenal. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer