Lagkompisen fullførte, men klarer ikke stå på beina

Edvald krysser fingra for OL-vinneren.

BARE NESTEN I DAG: Edvald Boasson Hagen ble nummer fem på dagens tøffe etappe i Tour de France. Nå håper han at lagkompisen Geraint Thomas blir fort bra etter massevelten i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BARE NESTEN I DAG: Edvald Boasson Hagen ble nummer fem på dagens tøffe etappe i Tour de France. Nå håper han at lagkompisen Geraint Thomas blir fort bra etter massevelten i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

AJACCIO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen (26) spurtet inn til femteplass på den 2. etappen av Tour de France i ettermiddag.

Sky-rytteren fikk ingen hjelp av lagkameratene i Team Sky, men klarte likevel å kjempe seg inn til en topplassering på den tøffe etappen med fire kategoriserte stigninger.

- Jeg prøvde meg jo, men det ble en femteplass. Det var så vidt jeg ble kjørt av i den siste bakken, så jeg skal være greit fornøyd, men jeg skulle gjerne vært høyere opp, sier Sky-rytteren til norsk presse etter nok en dramatisk avslutning i Touren.

Falt på baken Det var ingen stygge massevelter i dag, som på førsteetappen i går, men opptil flere ryttere sliter fortsatt voldsomt med skadene de pådro seg i gårsdagens massevelt.

En av dem som har det verst er Edvalds lagkompis og OL-vinner i banesykling, Geraint Thomas.

Waliseren var en av mange som gikk i bakken under massevelten i går, og han sliter fortsatt med store smerter.

- Geraint klarer ikke å stå, så da er det vanskelig. Han har jævla vondt når han står fordi han landa rett på ræva i går, forklarer Edvald.

Mens nordmannen står med den norske presseflokken kommer nettopp Geraint Thomas trillende til Team Skys lagbuss.

OL-vinneren fullførte dermed dagens etappe på godt over 20 minutter mer enn vinner Jan Bakelants, Edvald og de andre som kom inn med hovedfeltet.

Nordmannen krysser fingra for at lagkompisen Thomas blir bedre i løpet av de neste dagene.

VONDE DAGER: Team Skys Geraint var en av de uheldige i massevelten fem kilometer før mål i går. Han klarer fortsatt ikke stå på beina, men fullførte dagens etappe. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix
VONDE DAGER: Team Skys Geraint var en av de uheldige i massevelten fem kilometer før mål i går. Han klarer fortsatt ikke stå på beina, men fullførte dagens etappe. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix Vis mer

- Han er viktig for alle. Han er sterk både på lagtempo, og generelt, så jeg håper han blir bra igjen, sier rudsbygdingen.

Bare nesten Selv var han altså nær sin tredje Tour de France-seier i ettermiddag, men beina holdt ikke helt inn i den kaotiske avslutningen.

- Det er alltid kaotisk i en spurt, og spesielt nå siden ingen spurtlag tok skikkelig kontroll. Alle de beste spurterne ble jo igjen i bakken, og da ble det ikke kontrollert sånn som det pleier å være. Sånn blir det når noen er foran og ingen tar skikkelig ansvar, sier nordmannen, som sykler sin fjerde Tour i år.

Det Edvald — heldigvis — ikke fikk med seg var nestenkrasjene like før mål. Både en mannlig tilskuer på bærtur og en hund uten bånd var nær ved å bli truffet av det store sykkelfeltet.

De burde hatt noen til å passe på seg begge to.

- Det skjer mye rart, men jeg så ingenting av det. Det er mye folk og mye som skjer.  Det skal jo helst ikke skje at det er folk og bikkjer i veiene, sier Edvald.

Morgendagens småkuperte etappe passer nordmannen godt på papiret, men han understreker nok en gang at lagets viktigste mål er å beskytte Chris Froome på veien mot en mulig sammenlagtseier.

- I morgen gjelder det å være foran der også, og vi må igjen passe på å ikke tape noe tid og krasje, sier han.