MATCHVINNER ETTER SNUOPERASJON: Peter Kovacs kastet seg om halsen på Torgeir Børven etter at unggutten ga gjestene fra Skien ledelsen etter en knallsterk snuoperasjon.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MATCHVINNER ETTER SNUOPERASJON: Peter Kovacs kastet seg om halsen på Torgeir Børven etter at unggutten ga gjestene fra Skien ledelsen etter en knallsterk snuoperasjon.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Lagmoral av verdensklasse

Fagermo hyller Odd-spillerne etter mesterlig snuoperasjon mot AaFK.

||| ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Odd Grenland 2-3.

Etter å ha stoppet Strømsgodsets sterke seiersrekke på imponerende vis i midtuka, sto Odd Grenland for en minst like imponerende prestasjon da de i løpet av ni minutter snudde fra 0-2 til seier 3-2 mot et Aalesund-lag, som ikke er kjent for å gi ved dørene på Color Line Stadion.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er ikke fremmed for å ty til store ord når laget hans er i medgang, og malte med bred pensel da han skulle sette ord på det sterke comebacket.

- Dette var lagmoral av verdensklasse. Nydelig! Fantastisk! Ikke noe er bedre enn å ligge under, for så å komme tilbake og vinne. Nå har vi to råsterke borteseirer. Så får vi se hjemme mot Tromsø i neste runde, om vi har kommet tilbake i flyten, sier Fagermo, ifølge Sunnmørsposten.

Mens moralen åpenbart var høy blant tilreisende telemarkinger, var stemningen en helt annen i hjemmegarderoben etter å ha rotet bort tre tilsynelatende sikre poeng.

— Det er en knekt gjeng som sitter inne i garderoben. Vi er vel litt knekt alle sammen. Men det er marginalt. Vi kommer 2-0 opp, og bør klare å ro det i land. Så får de to scoringer utav veldig lite. De scoret jo omtrent på alt, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal, ifølge smp.no.

PangåpningDe første 45 minuttene av denne kampen vil neppe bli husket for ettertiden. Kun Tor Hogne Aarøys heading i tverrliggeren etter 40 minutter er verdt å notere seg.

Ett minutt og 15 sekunder ut i andre omgang lagde Aalesund stemning blant et heller forfrossent publikum.

Til da Aalesunds svakeste spiller, Alexander Mathisen, satte ballen inn bak Arni Gautur Arason.

Minuttet etter dundret Khari Stepenson til, men denne gangen fikk Arason avverget.

Kampen var 55 minutter gammel da Alexander Mathisen slo til igjen.

Unggutten drev inn fra venstre i 16-meteren til Odd. Dro av Arason og satte ballen inn i målet fra svært skrå vinkel.

Aalesund hadde før 2-0-scoringen økt trykket betraktelig og spillet ble til de grader bedre enn i første omgang.

Innhenting
Men Odd Grenland hadde på ingen måte gitt opp håpet om å tukte Aalesund på deres hjemmebane.

I løpet av noen få minutter hentet Odd inn Aalesunds ledelse.

Simen Brenne scoret 2-1-målet på en retur fra Anders Lindegaard før Morten Fevang noen minutter senere får foten på ballen i klynga av spillere inne i Aafks 16-meter.

- Selvtillit stor som Telemark
82 minutter ut i kampen kom et nydelig innlegg fra Odds høyreside.

Kovacs headet ballen ned og Torgeir Børven kom løpende. Han skjøt ballen knallhardt i mål, og fikk Fagermo til å finne fram enda mer skryt.

- Han er verdt sin vekt i gull, han. Her har vi en klassespiller som kommer. Han er en de mest intelligente spillerne jeg har trent, og så har han en selvtillit som er like stor som hele Telemark, forteller Fagermo til TV 2 Sporten.

Odd hadde snudd kampen og Aalesunds kamp om serieledelse er foreløpig avblåst.