GODT HUMØR: Vicente del Bosque ser ut til å ha en god tone med de spanske spillerne. Han mener det er viktigere med god stemning i troppen enn all verdens taktikkprat. Foto: Julio Munoz, EPA / NTB Scanpix
GODT HUMØR: Vicente del Bosque ser ut til å ha en god tone med de spanske spillerne. Han mener det er viktigere med god stemning i troppen enn all verdens taktikkprat. Foto: Julio Munoz, EPA / NTB ScanpixVis mer

- Lagmoral er verdt mer enn hundre timer med taktikkprat

Del Bosque om den spanske suksessformelen.

Spanias landslagssjef Vicente del Bosque mener at god lagmoral er viktigere for tittelvante spanjoler enn flere timer med taktikkprat.

Med under to uker igjen til Spania møter Nederland til sin første kamp i VM 13. juni poengterer den spanske landslagssjefen viktigheten av stemningen i garderoben. For de regjerende verdensmesterne kan fotball - de må bare ha den gode stemningen i behold.

- En sunn og positiv garderobe er verdt mer enn hundre timer med taktikkprat. Det er bra for alle bedrifter at de ansatte er fornøyde og i fotball er det slik at du vinner om spillerne er fornøyde, sa del Bosque i et intervju med avisen El Pais.

Grupperinger Foran hvert eneste mesterskap snakkes det om de intense rivaloppgjørene i Spania og deres innflytelse på landslaget. Årlig skapes det overskrifter etter El Clásico mellom Real Madrid og Barcelona på grunn av kontroversielle episoder.

- De (Spania) er en bra gjeng. De fra Barcelona sitter kanskje sammen og spiser, og også de fra Real Madrid. Men det betyr ingenting, sa landslagssjefen.

- Ikke til nytte Han er kjent for sin rolige fremtoning og ønsker ikke at interne stridigheter skal offentliggjøres.

- En konfrontasjon i offentligheten er ikke bra. En leder som er aggressiv har ikke kontroll og er ikke til noen nytte. Man må være overbevisende, sa del Bosque.

Av de 23 spillerne som er tatt ut i den spanske VM-troppen er ti av dem spillere i enten Barcelona eller Real Madrid.

(NTB)