Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagrell er sikker på at Zlatan fortsetter for Sverige

Vil vinne Gullballen.

KOMMER TILBAKE: Zlatan Ibrahimovic i sin foreløpig siste landskamp - mot Albania og Debatik Curri på Råsunda i Stockholm.Foto: Anders Wiklund, AP/Scanpix
KOMMER TILBAKE: Zlatan Ibrahimovic i sin foreløpig siste landskamp - mot Albania og Debatik Curri på Råsunda i Stockholm.Foto: Anders Wiklund, AP/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Erik Hamréns første budskap som ny landslagstrener i Sverige var at Zlatan Ibrahimovic står over kampen mot Italia og at han er usikker på om han vil spille mer for de blågule.

Nyheten vakte oppsikt i Sverige til tross for at Zlatan har antydet dette i intervjuer tidligere, blant annet i magasinet Café i sommer.

Zlatan-agent Mino Raiola mente Hamréns åpenhet rundt Zlatans funderinger kunne virke mot sin hensikt ved å sette enda mer press på spissen.

- Tilbake til høsten
I dag forteller imidlertid landslagets manager Lars Richt og fotballpresident Lars-Åke Lagrell til Expressen at de er sikre på at Zlatan er tilbake når EM-kvaliken starter til høsten.

Lagrell sier det godt kan tenkes at Zlatan også ber om fri til treningskampene på våren.

- Men når det kommer til kvalikkampene neste høst, da er jeg overbevist om at han er med igjen, sier mannen som gjorde seg upopulær i Trondheim da han «drakk kaffe» med Erik Hamrén i fem timer.

- Vil vinne priser
Landslagets administrator Lars Richt mener det samme - og tror Zlatans brennende ønske om en gang å vinne den prestisjetunge «Ballon d'Or» - Gullballen - vil gjøre utslaget. Fordi Zlatan mener da trenger å prestere både for klubb og landslag.

- Zlatan vil vinne priser, både for laget og for seg selv. Det er en god egenskap.

Svenskens klubbtrener Pep Guardiola i Barcelona sa på en pressekonferanse i går at han har snakket med Zlatan om landslagstvilen, men sier ifølge Expressen at han ikke vil legge noen føringer for valget til spissen.

- Om han vil gi seg, er det OK. Om han vil spille, er det også OK. Det påvirker ikke meg. Det jeg ønsker, er at Zlatan spiller og utvikler seg her. Hva han enn bestemmer seg for, er det i orden for meg, sier Guardiola.

Guardiola spilte selv 47 landskamper for Spania. Zlatan har allerede rundet 60 kamper for Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media