Lagseier til Norge

Norge med Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud vant laghoppingen i Lahti foran Polen og Tyskland.

SIKRET SEIEREN: Halvor Egner Granerud, her fra rannet i Zakopane forrige helg. Foto: NTB
SIKRET SEIEREN: Halvor Egner Granerud, her fra rannet i Zakopane forrige helg. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Halvor Egner Granerud slo til med 130 meter og 3 x 19 i stil i første omgang. Norge var 9,5 poeng foran Tyskland med Polen på tredjeplass.

– Vi har aldri ligget så godt an. Dette lover godt, sa Granerud, som hadde fått opp farten på skiene sine igjen etter å ha slitt med den delen i Zakopane sist.

I finalen landet han på 122,5 meter i et hopp som ikke var 100 prosent vellykket. Norge endte på 1024,2 poeng, og seiersmarginen til Polen ble på 5,9 poeng. Tyskland på tredjeplass var slått med 9,8 poeng.

Marius Lindvik hadde 122 meter i første omgang og la på til 124,5 i sitt annet hopp. Han sørget for at avstanden til tyskerne økte til 12,9 poeng.

– Det blir nestenhopp, men det er mulig å forbedre til søndag. To innaforhopp, sa Lindvik.

Daniel-André Tande hopet 125 og 122,5 meter, og etter hans siste hopp var Norge 14,7 poeng foran toer Polen.

– Jeg føler at jeg gjorde et bedre hopp i 2. omgang. Det var litt bedre i satsen, og da svarer det bedre når det er litt tyngre forhold, sa han.

Robert Johansson hoppet 125,5 og 126,5 meter. Selv om avstanden til polakkene ble redusert til 12,0 poeng foran de siste hopperne ga han ankermann Granerud et godt utgangspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer