UTRØSTELIG: Igjen rammet den gule forbannelsen Mark Cavendish. Her snakker han kort med kona Peta og datteren Delilah Grace før han satte seg i ambulansen. FOTO: Jarle Fredagsvik, PROCYCLING.NO
UTRØSTELIG: Igjen rammet den gule forbannelsen Mark Cavendish. Her snakker han kort med kona Peta og datteren Delilah Grace før han satte seg i ambulansen. FOTO: Jarle Fredagsvik, PROCYCLING.NOVis mer

Lagsjefen: - Cavendish skylder på Gerrans

Kysset datteren på kinnet og ble kjørt bort i ambulanse.

HARROGATE (procycling.no): To millioner briter skal ha tatt turen ut i løypa for å se Mark Cavendish vinne Tour de France-åpningen i hans mors fødeby.

Blant dem statsminister David Cameron, deler av den britiske kongefamilien og ufattelige horder av feststemte briter langs løypene.

Antiklimakset var til å ta og føle på da 29-åringen endte i en real brytekamp med australske Simon Gerrans på oppløpet.

Ifølge mektige Patrick Lefevere valgte Orica GreenEDGE-rytteren å bremse ned på oppløpet.

En heltent Cavendish skal ha dyttet til australieren for å ha fri bane mot etappeseieren. Da det kom en dytt tilbake endte i stedet de to i asfalten, og hindret blant andre Alexander Kristoff på oppløpet.

Kona og datteren ventet ved bussen procycling.no passerte en blødende og oppskapt Gerrans på vei vekk fra målområdet.

Gående med pressesjef Brian Nygaard ved sin side.

Hele nasjonen ventet spent på hvordan det gikk med Cavendish. Han syklet til lagbussen som sto parkert om lag en halv kilometer fra målområdet.

Her ble han støttet inn på lagbussen for legesjekk, mens kona Peta Todd og datteren Delilah Grace ventet i det uvisse på utsiden.

Lefevere: - Tror ingenting er brukket Rapporten fra Omega Pharma-Quick Step-leiren gikk etter hvert ut på at den britiske folkehelten kom unna velten uten brudd.

Han kysset datteren på kinnet to ganger, ga kona en klem og forlot Harrogate i ambulanse.

- Legene tror ikke at Mark har brukket noe, men de dro til sykehuset for sikkerhets skyld, sier lagsjef Patrick Lefevere til procycling.no.

Han bekreftet samtidig at høyre skulder fikk den verste smellen.
 
- Cavendish var utålmodig Det er ventet at Cavendish stiller til start på den 2. etappen som starter i York søndag.

- Dersom ingenting er brukket, kan han selvsagt fortsette. Men det er 22 dager igjen. Vi får se hvordan han føler seg i morgen og dagen deretter, klargjorde Lefevere.

- Gir han Simon Gerrans skylden for velten?

-  Han gir ham skyld for å slakke av, og han klarte ikke å komme seg unna. Han var utålmodig. Han ønsket å vinne. Mark har sikkert vunnet denne sprinten 100 ganger i sitt eget hode, allerede. Det er mulig han gjorde en feilvurdering i dag.

- Hva sa Mark på bussen etterpå?

- Mark sa at han var så bra, og så fokusert. Jeg vil ikke si at han hadde vunnet, men, sier Lefevere og lar svaret henge i luften mens det drønner i basstoner fra en Woodstock-liknende fest i parken som omkranser Harrogate.

Protesterte mot Cavendish i 2010 29-åringen fra Douglas i Isle of Man har totalt 25 etappeseirer på samvittigheten, men har aldri kjørt iført den gule ledertrøyen.

Samtidig er han kjent som en rytter som tar sjanser, og som har forårsaket flere velt de siste sesongene.

• LIVE: Følg Tour de France hver dag på procycling.no!

I Tour de Suisse for fire år siden valgte flere lag å protestere mot britens oppførsel etter at han skapte en krasj som blant annet rammet Heinrich Haussler og Lloyd Mondory.

Kristoff hindret - klikket ut av pedalen Rett etter rittslutt fra rytterne procycling.no snakket med avventende med å legge skylden på OPQS-sprinteren:

- Jeg tror jeg hadde fått en god plassering om det ikke hadde vært for de greiene der. Det var for lite plass for Cavendish og Gerrans, og da gikk de i bakken rett foran meg, sa Kristoff til procycling.no.

Han måtte klikke ut av pedalen, og dermed var etappen ødelagt.

Marcel Kittel klarte å komme seg uhindret fra episoden. Han tok etappeseieren og gule ledertrøyen slik han også gjorde i fjor:

- Jeg føler med Mark. Det er ting man ikke ønsker skal skje i en spurt. Jeg håper det går bra med ham, og at han stiller til start i morgen, sa Kittel diplomatisk.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SYNLIG PREGET: Peta Todd slet med å holde tårene tilbake da hun ikke visste hvordan det hadde gått med ektemannen. Her har hun datteren sin på armen. FOTO: Jarle Fredagsvik, PROCYCLING.NO
SYNLIG PREGET: Peta Todd slet med å holde tårene tilbake da hun ikke visste hvordan det hadde gått med ektemannen. Her har hun datteren sin på armen. FOTO: Jarle Fredagsvik, PROCYCLING.NO Vis mer