Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagt for hat av fotballklubb

Kim Lim (28), datter av Valencia-eier Peter Lim, har opplevd grov sjikane av fansen. Nå har hun fått nok.

ER LAGT FOR HAT: Valencia-eier Peter Lim og dattera Kim Lim har måttet tåle mye hets. Her er Peter Lim på vei inn til en kamp i 2015. Foto: NTB Scanpix
ER LAGT FOR HAT: Valencia-eier Peter Lim og dattera Kim Lim har måttet tåle mye hets. Her er Peter Lim på vei inn til en kamp i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Valencia har slitt i årets sesong. Per dags dato ligger laget på en åttendeplass i ligaen. En retur til Champions League neste sesong er det bare å glemme.

Det har selvfølgelig fått frustrerte fans til å murre, og de har lagt deler av skylda på eier Peter Lim (66). Han er en av Singapores rikeste menn, og har eid den spanske klubben siden 2014.

LER AV RUSSERNE: Den russiske instagramkontoen «russki_sport» liker å gjøre narr av de norske skistjernene, spesielt den største av dem alle, Johannes Høsflot Klæbo. Video: @russki_sport Vis mer

Skylder på eier

I sosiale medier florerer det av opprop med hashtagen #Limgohome. Stemningen mellom eier og fans ble neppe bedre da Lims datter Kim kastet seg inn i debatten med denne kommentaren på Instagram:

- Det er vår klubb. Vi kan gjøre hva vi vil med den uten at dere kan si noe.

Se dette innlegget på Instagram

VOLT ⚡️ @louisvuitton

Et innlegg delt av K I M L I M (@kimlimhl)

Rike eiere uten lokal tilhørighet til klubber blir mer og mer normalt i fotballen, og hvis de eierne (hypotetisk sett) skulle ha hatt en håndbok - hadde nok uttalelser som dette kommet veldig tidlig på lista over ting du absolutt ikke burde gjøre.

Lim valgte seinere å slette meldingen, men da var skaden allerede skjedd.

Utsatt for hets

I kjølvannet av meldingen har dattera måtte tåle grov sjikane av rasende supportere i sosiale medier. Fansen har gått til angrep både på henne, faren og kinesere generelt.

Det har nå blitt så grovt at hovedpersonen selv har gått ut og sagt at nok er nok:

- Alt har en grense. De har sjikanert meg, familien og den kinesiske rasen verbalt gjennom lang tid, sier Kim til Mothership, gjengitt hos Ekstra Bladet.

LEI: Deler av Valencia-fansen har fått nok. Foto: NTB Scanpix
LEI: Deler av Valencia-fansen har fått nok. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lim forklarer hun blant annet har fått beskjed om å «dra hjem», men advarer fansen mot å fortsette sjikaneringen:

- De sier at kineserne er bråkete og ber oss dra til helvete. Det er helt feil å mobbe folk over nett, og rasisme er ulovlig. Ingen burde gå gjennom det her.

Hun fortsetter:

- De tror kanskje at jeg kommer til å gjemme meg, men jeg kommer til å stå opp og kjempe hardere mot dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!