Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Laguttak med spørsmålstegn

Det var spørsmålstegn bak flere navn da Nils Johan Semb tok ut laget til EM-oppkjøringskampen mot Italia i morgen.

Selv om Erik Hoftun og Roar Strand sto over treningen og er usikre onsdag, fikk de plass i startoppstillingen.

- Roar ligger hjemme på hotellet med sykdom, og Erik har en diffus skade i leggen. Det er vanskelig å si hvordan helsetilstanden til Roar vil utvikle seg og om Erik blir klar for kamp allerede onsdag. Laget har jeg tatt ut med utgangspunkt i at de to blir klare, sa han.

Thomas Myhre i mål og Ole Gunnar Solskjær som spiss var potensielt avgjørende valg foran EM-kampen mot Hellas om halvannen måned. Semb har ellers bestemt at Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken skal få hver sin omgang sentralt på midtbanen. Men hvis Strand melder forfall, blir Solbakken indreløper.

Selvfølge

Om Hoftun må hvile, blir Bjørn Otto Bragstad makker til Ronny Johnsen i midtforsvaret. Vegard Heggem og André Bergdølmo er sidebacker, Petter Rudi og Håvard Flo flankespillere, mens Erik Mykland og Strand er indreløpere.

- Det var en selvfølge at Myggen skulle spille minst 45 minutter, ellers ville det vært meningsløst å be ham om å være med igjen. Jeg vil se ham fra start, sa Semb.

Kampen er den siste test før den svært viktige EM-kampen i Athen 27. mars. Skadeforfall fra Henning Berg, Steffen Iversen og Tore André Flo er en strek i regningen for Semb.

Ubeseiret

- Det gir muligheter til å teste ut en del andre, men jeg skulle gjerne hatt med alle her nede, sa landslagssjefen. Han går til sin åttende kamp med bare ett tap bak seg, og Norge er ubeseiret i 11 bortekamper på rad over en periode på mer enn to år. Det kan ta slutt onsdag.

- Jeg blir overrasket om vi ikke blir trykket ganske kraftig tilbake fra start. Det blir viktig å nekte Italia rom, men vi må også være flinke til å utnytte overganger når vi får dem.

- Med utgangspunkt i forfallene har vi mindre luftstyrke enn jeg kunne tenkt meg, sa Semb som har kommet til byen med det skjeve tårnet uten egne tårn. Overgangene ligger an til å bli vel så viktige som dødballene i morgen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media