DEPPESTEMNING:  Det var lite glede å spore på Molde-benken under jazzkampen hjemme mot Viking i juli i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DEPPESTEMNING: Det var lite glede å spore på Molde-benken under jazzkampen hjemme mot Viking i juli i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Laguttaket mitt skal være bedre i år enn i fjor

I kveld møter Solskjær sitt eneste Tippeliga-mareritt.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har ledet Molde mot 17 tippeligamotstandere, og slått 16 av dem. Bare ett lag mangler i samlinga.

Kveldens motstander Viking.

Gutten med gullbuksene
Den gullkantede historien om Ole Gunnar Solskjær og Molde er velkjent nå:

Da han kom hjem uten noen erfaring som hovedtrener, sto klubben uten et eneste seriegull i sin 99-årige historie.

Men Solskjær forvandlet alt. 40-åringen har styrt Molde til to av to mulige serietitler. Nå er det hans lag alle må strekke seg etter, nå er det Molde du må slå for å ta den øverste plassen i det norske seriesystemet.

Ett lag har klart dét - å slå Molde - i årevis nå.

Ikke en gang med Ole Gunnar Solskjær ved roret har Molde klart å beseire Viking.

Byttet tre i pausen
I fjor vant siddisene begge kampene mot Molde. Det trenger vi ikke minne manageren på. Han husker nedturene sine.

- I fjor ble det to tap, året før ble det to uavgjort - da blir det i år...? sier Solskjær, og ler av sitt retoriske spørsmål.

- Vi vet at det er tøft i Stavanger. I en serieåpning aner du nesten ikke hva som kommer til å skje. Det er alltid noe spesielt som skjer i første kamp. Banen kan være så som så, det vet vi ikke. Men vi er godt forberedt, og håper vi har marginene med oss, legger han til.

- Er det tilfeldig at det har vært så trøblete for Molde å slå Viking?

- Ja da. At vi ikke har slått dem på de fire forsøkene vi har hatt i min tid, skyldes delvis mitt laguttak, og i fjor var vi uheldige da Joshua Gatt ble skadet ti sekunder etter at han scoret. Da hadde vi allerede byttet tre spillere i pausen, oppsummerer manageren.

- Men nå skal jeg i alle fall sørge for at mitt laguttak er bedre enn det var i fjor.

- På æren løs
Solskjærs kaptein, veteranen Daniel Berg Hestad (37) synes heller ikke Moldes sjuårige Viking-spøkelse er noe å drøfte i «Åndenes makt» riktig ennå.

- Viking stadion er ei lei nøtt for de fleste lag. Det har det vært også for oss. Jeg tror ikke det er noe som sitter i ryggmargen vår, men jeg håper vi er revansjesugne nå, og kan snu det, sier Berg Hestad.

MOLDES VERKEBYLL:  Så glad ble Viking-trener Kjell Jonevret da han vant i Molde i fjor sommer. Det ender som regel med at den leiren gliser bredets når de to lagene møtes. Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOLDES VERKEBYLL: Så glad ble Viking-trener Kjell Jonevret da han vant i Molde i fjor sommer. Det ender som regel med at den leiren gliser bredets når de to lagene møtes. Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det var det eneste tapet vi hadde hjemme i fjor, så vi har litt å revansjere, forteller veteranen.

- Og det går litt på æren løs når vi ikke har vunnet på så og så lenge mot ett bestemt lag.

Berg Hestads motstykke i Viking, Indridi Sigurdsson, er ikke interessert i at rekka skal stoppe i kveld:

- Jeg har tro på at Molde har lyst til å gjøre noe med dette, men vi har også lyst til å beholde den gode statistikken. Vi har hatt gode kamper mot dem. I fjor var det to, sier Viking-kapteinen.

• Viking-Molde åpner Tippeligaen klokka 19.00 i kveld.