Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagvenninna var usikker på Eckhoff før gull-løpet: - Det pleier hun aldri å gjøre

Synnøve Solemdal.

VERDENSMESTER I GULLJAKKE: Tiril Eckhoff smilte sitt aller bredeste smil etter å ha sikret seg VM-gull på sprint på hjemmebane i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem
VERDENSMESTER I GULLJAKKE: Tiril Eckhoff smilte sitt aller bredeste smil etter å ha sikret seg VM-gull på sprint på hjemmebane i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff var i en egen klasse på dagens sprint, og sikret sin aller første individuelle VM-tittel, og det på hjemmebane.

Presset på Norges beste løper på kvinnesiden har vært stort før VM, men i dag leverte bærumsjenta da det gjaldt som aller mest.

I målområdet etterpå fikk hun et tårevått møte med både mamma Elin Kampenhaug, pappa Knut Eckhoff, og ikke minst bror og trener Stian Eckhoff.

Det var imidlertid mange som var usikre på om Tiril skulle takle presset foran en fullsatt nasjonalarena i Holmenkollen. En av dem var lagvenninne Synnøve Solemdal.

- Var spent på henne - I morges tenkte «huff, nå virker Tiril nervøs». Hun var litt stille. Hun kom inn på rommet mitt og spurte om jeg skulle opp til stadion snart. Det pleier hun aldri å gjøre. Jeg var spent på henne, men hun fikk det til. Det er så imponerende. Det har vært så mye press og snakk, med hjemmebane og alt, og så får hun det til på første forsøk. Det er vilt, sier Solemdal til Dagbladet.

Da verdensmesteren kommer gående forbi i sin ferske gulljakke mens Dagbladet snakker med Solemdal, sier tingvolljenta:

- Jeg er veldig imponert over at hun ble verdensmester. Gulljakka er jeg ikke så imponert over.

Reaksjonen fra Tiril er å le høyt. Det samme gjør Solemdal selv.

- Neida... Men dette er rått. I dag var Tiril beste av alle de norske, inkludert Ole Einar. Ingen når opp til henne i dag. Det er ingen jeg er så imponert over som henne. Jeg skjønner ikke at hun fikk det til engang, sier Solemdal som selv endte på 34. plass på VM-sprinten.

- Visste hun ville vinne En annen som er meget imponert over det Tiril Eckhoff fikk til i ettermiddag er verdenscupleder Gabriela Soukalova. Den tsjekkiske jenta, som sa til Dagbladet at hun følte seg sliten før dagens løp, endte selv på den bitre 4. plassen, men klarte likevel å glede seg på Eckhoffs vegne.

- Jeg visste at Tiril kom til å vinne. Eller jeg visste jo det ikke, men jeg trodde det, forteller Gabriela Soukalova til Dagbladet.

- Hvorfor trodde du det? Hun har jo ikke vist et så høyt nivå tidligere?

- Tiril er herfra. Hun kjenner løypa. Hun har trent her mer enn noen andre. I tillegg droppet hun å dra til USA. Hun stod over renn for å trene og slapp reisebelastningen. Det er en fordel.

- Hvorfor gjorde ikke du det?

- Fordi jeg satser på verdenscupen sammenlagt. Da kan jeg ikke stå over så mange renn. Men jeg unner Tiril denne seieren. Jeg er veldig glad for at hun vant. Hun er allltid så snill og positiv. Hun er ei veldig bra jente, som jeg liker godt, sier Soukalova.

- Stor inspirasjon Også Marte Olsbu er svært imponert over lagvenninne Tiril. Sørlendingen endte selv på 11. plass etter to bom i dag.

- I dag går hun raskest og skyter best og da er det bare veldig imponerende. Jeg er veldig stolt av henne. Hun har vært sterk i hele år, så alle har visst at hun kan være der. Jeg har alltid hatt trua på henne. Hun er en tøff jente og har jobbet bra. Jeg har sagt i hele år at den dagen hun treffer, så blir det skikkelig bra. Jeg synes det er veldig kult for henne, sier hun til Dagbladet.

IMPONERT: Synnøve Solemdal endte på 34. plass i dag, men etterpå hyllet hun Tiril Eckhoff. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
IMPONERT: Synnøve Solemdal endte på 34. plass i dag, men etterpå hyllet hun Tiril Eckhoff. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Tiril er helt fantastisk. Det er så moro det hun gjør i dag. Hun er til stor inspirasjon. Jeg håper å bli som henne en dag, legger Olsbu til.

Hun nekter imidlertid for at Eckhoff skal være en mentor for henne.

- Nei, det får hun ikke lov til. Tiril får ikke gå i en mentorrolle på laget slik som Skjelbreid og Berger kanskje hadde. Tiril er tross alt en av de yngste. Hun må bare tenke på seg selv og fortsette å være offensiv, fastslår hun.

- VISSTE HUN VILLE VINNE: Verdenscupleder Gabriela Soukalova var helt sikker på at Tiril Eckhoff ville vinne i dag. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
- VISSTE HUN VILLE VINNE: Verdenscupleder Gabriela Soukalova var helt sikker på at Tiril Eckhoff ville vinne i dag. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer