REFS: Tidligere Tyskland-kaptein Philipp Lahm mener kåringen av verdens beste spillere, egentlig er en pris som kårer verdens mest populære spiller.. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
REFS: Tidligere Tyskland-kaptein Philipp Lahm mener kåringen av verdens beste spillere, egentlig er en pris som kårer verdens mest populære spiller.. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHEVis mer

Lahm slakter Gullballen-utdelingen: - Hedrer de mest kjente

Bayern-stjernas misnøye.

Tidligere Tyskland-kaptein Philipp Lahm mener kåringen av verdens beste spillere, egentlig er en pris som kårer verdens mest populære spiller.

Bayern München-spilleren mener prisen kun er en «kommersiell pris» og at den favoriserer de mest populære spillerne framfor de som faktisk fortjener prisen som verdens beste spiller.

Lionel Messi vant prisen mandag for femte gang. og i løpet av de siste åtte årene har han eller Real Madrids Cristiano Ronaldo gått til topps i kåringen.

- Jeg tror hvis FIFA ønsker å tildele en belønning, kan det ikke være en pris som kun hedrer de mest kjente individualistene i fotball, forteller Lahm til goal.com.

Forsvarsspilleren forteller videre at prisen favoriserer angrepsspillere og beskriver kåringen som en pris for «verdens beste angriper».

- Det er ikke mitt perspektiv som en bitter forsvarsspiller, påpeker han.

- I en lagidrett bør det kanskje ikke være kun én spiller som blir belønnet, fortsetter 32-åringen og sier han heller ville foretrukket at det ble kåret verdens beste keeper, forsvarsspiller, midtbanespiller og angriper.

Med unntak av i 2006 hvor Italias tidligere forsvarskjempe Fabio Cannavaro vant Gullballen, må man helt tilbake til 1996 for å finne en vinner som ikke var angriper eller offensiv midtbanespiller. Det året vant den defensivt anlagte Matthias Sammer prisen.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram