Låhne Friggen er radikalt forbedret i V65

Trener og kusk Geir Flåten håper været tillater at han kan rive av alle fire skoene på Låhne Friggen. Han tror på seier.

-Låhne Friggen har avsluttet veldig fint i de to siste løpene. Jeg synes han viser klar fremgang og det er rom for ytterligere forbedring. Jeg håper baneforholdene ligger til rette for å kunne rive av alle skoene. Det gjør ham mye rappere i steget. Låhne Friggen bør regnes med en fin seierssjanse og må på bongen, anbefaler trener og kusk Geir Flåten til Dagbladet.no.

- Hva kommer det av at han blir så god når han er i trening hos deg? Hva gjør du egentlig?

- He he, mye går på trivselsfaktoren. Jeg tror han rett og slett trives godt hos meg og går kun i intervalltrening. Han får noen raske intervaller. Da våkner han liksom opp, og han elsker å trene sammen med andre hester. Det slår meget positivt ut. Hjemme hos eieren blir det roligere trening og mye opphold i luftegården. Det gjør ham nok litt døsigere, tror jeg, sier Geir Flåten til Dagbladet.no.

Forrige gang Flåten fikk ansvaret for Låhne Friggen var i fjor. Det endte med fem triumfer og fire andre plasser. Før det sanket hesten bare nuller i programraden for sin eier og var et helstryk for spillerne. Onsdag må Låhne Friggen tas alvorlig av alle.

-Du har også store seiersambisjoner med Omerfaxa i V65-2?

-Ja, hun har vært veldig bra. Motstanden blir hardere ettersom grunnlaget vokser. Hoppa har utviklet seg fint hele tiden og blir bedre og bedre. På en sprint kan det bli litt for stor fart for henne, men hun må være med for å lære. Solide avslutninger er hennes varemerke.

-Galoppfaren er dog større på en oppjaget sprint enn på stayerdistanse.

Men formen hennes er fin, og hester i form går som kjent alle distanser. Jeg anbefaler spillerne å spandere en tidlig strek på henne, konkluderer trener og kusk Geir Flåten som kan bli onsdagskveldens viktigste kusk.

NY SEIERSGEST. Låhne Friggen skal gå skoløs i V65-4 onsdag. Det kan ende med ny seiersgest fra kusken. Foto: HESTEGUIDEN.COM
NY SEIERSGEST. Låhne Friggen skal gå skoløs i V65-4 onsdag. Det kan ende med ny seiersgest fra kusken. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer
VINNERKUSK. Geir Flåten kan kuske to vinnere i V65-spillet.