Lahti-helt Elden fra 1989 VRAKET til Lahti-VM 2001

I Lahti-VM 1989 ble 18 år gamle Trond Einar Elden tidenes yngste verdensmester i kombinert. I går kveld kom den skuffende beskjeden at han ikke er uttatt til et nytt Lahti-VM - som langrennssprinter.

Denne vinteren har Elden slått til som langrennssprinter, med VM-comeback i Lahti som det store målet. Etter to fjerde- og en åttendeplass i verdenscupen hadde han godt håp om å komme med på VM-laget. Men den ledige plassen gikk til Håvard Solbakken, Elden og Morten Brørs må bli hjemme.

- Jeg synes jeg er kvalifisert, og at uttakingen er urettferdig, sa Trond Einar Elden da han ringte hjem til mamma Kari Anne og pappa Martin i Namdalseid etter vrakingen i går kveld.

Da Dagbladet fikk kontakt med Trond Einar Elden ved 22-tida, hadde han fått ristet av seg den verste skuffelsen.

- Livet dreier seg om mer enn VM. Og jeg skal klare å heve meg over dette. Noe mer vil jeg helst ikke si, annet enn at jeg ikke skal gå på ski i dag. Da er jeg tilbake på skolebenken, sa Trond Einar Elden til Dagbladet.

Skuffet var også Morten Brørs.

- Selv om jeg var forberedt på å bli vraket, er det alltid trist å ikke komme med når toget går. Neste renn for meg blir i Asiago og Nove Mesto 1. og 4. februar, sier Brørs.

Håvard Solbakken ville ikke si et ord om VM-uttakingen.

- Jeg har ingen kommentar til uttaket. Du får vente til i dag, som alle andre. Ellers kan Steinar (Mundal) få sparken, sier Håvard Solbakken til Dagbladet.

  • Etter det Dagbladet erfarer, vil herretroppen til Lahti-VM bestå av Thomas Alsgaard, Odd-Bjørn Hjelmeseth, Tor Arne Hetland, Kristen Skjeldal, Frode Estil, Anders Aukland, Erling Jevne, Espen Bjervig, Jan Jacob Verdenius og Håvard Solbakken.
<B>VM-NEDTUR:</B> Trond Einar Elden som langrennssprinter i prøve-OL i Salt Lake City i år. Men det blir ingen ny Lahti-suksess på 30-åringen.