Lahti i rødt, hvitt og blått

LAHTI/OSLO: Det ble en norsk festdag i Lahti i dag. Bente Skari gikk inn til gull på 10 kilometer klassisk. Kombinertgutta vant laggull.

Skari tok sitt andre VM-gull i Lahti. Det var dagens seier som ga den beste gullsmaken.

- Det var denne distansen jeg gledet meg mest til og som var artigst å vinne. Før løpet var det som vanlig forferdelig.

Olga Danilova åpnet best, men Skari viste seg som den sterkeste på slutten av løpet.

- Ved åtte kilometer fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått noen sekunder. Da gjaldt det bare å gå sikkert og fort til mål, sier Bente Skari.

Larissa Lazutina tok bronsemedaljen. Hilde Gjermundshaug gikk seg inn til sjetteplass.

Dramatisk konkurranse

Skari var favoritt på 10-kilometeren. Like store favoritter var ikke kombinertgutta, men de visste at på en god dag så kunne det holde til gull.

Japan vant hopprennet og gikk ut 1,20 foran Norge i langrennet. Bak Norge fulgte Tyskland, Finland og Østerrike. Det ble en spennende langrennsstafett. Etter halvgått løp lå fire lag innenfor seks sekunder.

Bjarte Engen Vik rykket fra på tredje etappe etter at Kenneth Braaten og Sverre Rotevatn hadde levert to solide etapper.

Kristian Hammer hadde 15 sekunders forsprang da han fikk klappet på skulderen. Hammer slapp Finland og Østerrike innpå, men da det begynte å se farlig ut satte Hammer inn støtet.

- Det var planlagt at jeg skulle ta det litt med ro ut. På slutten fikk jeg bare gå så fort jeg kunne, sier Hammer til NRK.

Etterpå sto jubelen i taket i kombinertleiren.

- Dette var en stor dag, sier Hammer.

- Utrolig stort. Dette hadde jeg ikke trodd for et par dager siden, sier Sverre Rotevatn.

- Det var stort i dag. Vi gjorde en jevnt bra konkurranse, sier Kenneth Braaten.

To dobbeltmestere

Bjarte Engen Vik og Bente Skari tok begge sin andre VM-tittel i Lahti. Allerede i morgen kan Bente plusse på med sin tredje. Nittedal-jenta er en av favorittene på sprinten.

Også Bjarte kan bli trippel-vinner, men den helt store trua på gull-hattrick har ikke det norske kombinertesset.

- Jeg er langt fra formen i sporet, det kjenner jeg. Jeg fikk det skikkelig på slutten av min etappe og ble stokk stiv. Sprinten er en langrennsøvelse, og jeg føler meg litt langt unna, sier han til NRK.