Lahti overtar VM-stafetten

VM-stafetten for herrer vil bli arrangert i finske Lahti om to uker.

En verdenscupstafett er allerede på programmet lørdag 11. mars i den finske hovedstaden. Om VM-stafetten blir avviklet lørdag eller søndag er foreløpig ikke avgjort.

- Jeg er lei meg for at vi ikke hadde god nok værforhold til å gjennomføre hele VM. Værprognosene for morgendagen var ikke særlig gode, og de fleste lagene reiser hjem i morgen. Derfor gjør vi ikke noe nytt forsøk på VM-stafett i Kollen, sier Svein Hjorth, leder i den norske organisasjons-komiteen.

- IBU har avgjort at VM-stafetten skal avvikles i Lahti om to uker. Vi vurderte et nytt løp her i Kollen i morgen, men valgte Lahti. Vi driver en utendørsidrett, og da skjer dessverre slikt som dette, sier Anders Besseberg, president i det internasjonale skiskytterforbundet IBU.

De finske arrangørene måtte i fjor gi fra seg fire av VM-løpene til Kollen på grunn av værforholdene i Kontiolahti. Nå er de klar til å yte gjengjeld.

- Vi er veldig glad for å få arrangere VM-stafetten. Vi hadde uflaks med været i fjor, men forholdene i Lahti har vært bra denne vinteren, sier Jouko Kemppi, leder i den finske organisasjons-komiteen.

Også den tyske treneren var glad for at IBU valgte Lahti framfor et nytt forsøk i morgen.

- Ja, vi ønsker heller å gå en ny stafett i Lahti enn her i Oslo i morgen. Vi reiser hjem i morgen. Jruyens avgjørelse om å avblåse dagens stafett var helt korrekt, sier den tyske treneren Frank Ullrich.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no