SJOKKSEIER: Laionel Ramalho scoret målet mot Benfica som sørget for superutbetaling for 12-eren på søndagskupongen. Foto: REUTERS/Hugo Correia
SJOKKSEIER: Laionel Ramalho scoret målet mot Benfica som sørget for superutbetaling for 12-eren på søndagskupongen. Foto: REUTERS/Hugo CorreiaVis mer

Laionel prikket inn 4,5 mill. for en bestemor fra Nordfjord

Har sendt inn samme rekke i 30 år.

||| (Dagbladet): Det var ingen spontane gledeshyl, det var ingen nerver på overtid. Null neglebiting.

Én scoring kunne vippe 11 rette til en tolver og 4,5 millioner kroner til én eneste tipper på søndagskupongen i går kveld.

Målet kom, drømmetreffet til Laionel på overtid sørget for 2-1 til Académica Coimbra mot Benfica - og sendte hele potten på 4 554 405 kroner hjem til Nordfjord.

Der satt en kvinne i 70-årene totalt uvitende om at hun kan takke en brasilianers lykketreff for at hun er blitt mangemillionær.

Før telefonen kom i formiddag, fra Norsk Tipping.

- Jeg holdt på å dette i gulvet da de ringte, jeg trodde det var tull, sier kvinnen i 70-årene til Dagbladet.

- Men jeg måtte tro på det da han leste opp og jeg krysset ut de 12 tegnene.

Kunnskap er kanskje makt, men for pensjonisten fra Vestlandet er nøkkelordet uteholdenhet. Vinnerrekka til 16 kroner fra i går baserer seg ikke på studier av 4-3-3, gjennombruddshissighet eller innsidetips fra portugisisk fotball.

- Jeg har ikke peiling på fotball. Jeg kom på at fotballkampene kanskje var ferdige i går, men jeg sjekket det ikke på tekst-tv som jeg pleier. Jeg får takke portugiserne, har ikke peiling på hvem Laionel er. Jeg glemte hele greia.

- Du tipper alltid?

- Jeg har to tippekuponger, på 16 kroner hver. De har gått i årevis, jeg tror det må være 30 år nå. Men det er ikke alltid jeg leverer inn.

- Skal du ned til Portugal og takke målscoreren?

- Jeg tror ikke det, jeg har vært en tur til Kypros i år. Og snart skal jeg til Aten på treukers ferie.

- Kommer du til å fortsette med rekka?

- Det blir akkurat det samme, jeg bare leverer inn det jeg har i heftet mitt. Av og til lurer på om jeg har råd, for det blir en 3-400 kroner i uka. Men jeg pleier å tippe for det jeg vinner også. Nå har jeg råd, men jeg tror ikke jeg skal forhøye innsatsen.

B-krysset som ga tolveren i går var det fotballfolk ofte kaller en sjokkseier. Nå kan familien til kvinnen fra Nordfjord vente seg en liten overraskelse.

- Jeg har tre barn og seks barnebarn, de skal i hvert fall få en del.

Bestemoren fra Nordfjordeid er ikke den eneste som behandler fotball som lotto.

- Det er ikke så vanlig, men vi vet at mange har faste rekker på fotballtipping. De ser aldri på fotball, det blir akkurat som en lottorekke. De slenger den inn hver uke og den kan slå til, sier informasjonsrådgiver Roar Jodahl i Norsk Tipping.

Hans inntrykk av tippemillionæren er at hun ble lamslått, før de sammen gikk gjennom kamp for kamp.

- Så ble hun enda mer sjokkert da hun hørte hvor mye hun hadde vunnet. Det var vanskelig å fatte, men desto morsommere, sier Norsk Tipping-mannen.

INGEN FEIRING I NORDFJORD: Kvinnen som vant millionpotten takket være Academica-målet vil være anonym, og skal fortsatt bruke bussen som transportmiddel på hjemstedet. Foto: REUTERS/Hugo Correia
INGEN FEIRING I NORDFJORD: Kvinnen som vant millionpotten takket være Academica-målet vil være anonym, og skal fortsatt bruke bussen som transportmiddel på hjemstedet. Foto: REUTERS/Hugo Correia Vis mer