STJERNA SOM VANLIG: Boston Celtics slet med å stoppe Kobe Bryant i natt. NBA-finalen må avgjøres med en sjuende og avgjørende kamp. Foto: SCANPIX/Ronald Martinez/Getty Images/AFP
STJERNA SOM VANLIG: Boston Celtics slet med å stoppe Kobe Bryant i natt. NBA-finalen må avgjøres med en sjuende og avgjørende kamp. Foto: SCANPIX/Ronald Martinez/Getty Images/AFPVis mer

Lakers sendte NBA-finalen til kamp sju

Kobe og co slo tilbake mot Boston Celtics.

||| Los Angeles Lakers hadde kniven mot strupen, men slo tilbake mot Boston Celtics. NBA-finalen må avgjøres med en sjuende kamp.

Celtics kunne ha sikret seg sin 18. tittel med seier i LA tirsdag, men ble effektivt stoppet av Lakers-forsvaret. Ved halvtid hadde Lakers en ledelse på 20 poeng, og før siste periode var den økt til 25.

Hjemmelaget vant til slutt 89-67 og utlignet til 3-3 sammenlagt i finalekampene. Det spilles best av sju kamper, og dermed blir torsdagens kamp avgjørende.

Kobe Bryant var, som vanlig, sentral på Lakers lag, som hevet seg kraftig etter to strake tap. Superstjernen scoret 26 poeng og plukket elleve returer, mens spanske Pau Gasol bidro med 17 poeng og 13 returer.

Gjestene fra Boston slet med å få det offensive spillet til å stemme og traff bare på 33 prosent av skuddene fra feltet. Paul Pierce klarte ikke mer enn 13 poeng for Celtics.

Sjuende kamp spilles i Los Angeles torsdag.

(NTB)