Lakers suveren NBA-mester

Shaquille O'Neal i strålende form ledet Los Angeles Lakers til lagets tredje strake NBA-mesterskap i natt.

«Shaq» satte inn 34 poeng da New Jersey Nets ble slått 113-107 i lagenes fjerde møte. Så få oppgjør i finalespillet er det bare sju lag som har klart i NBAs historie, og ingen har gjort det siden Houston Rockets slo Orlando Magic i 1995.

Den suverene seieren bekrefter Lakers-dynastiet i basketballen, og løfter laget, trener Phil Jackson og O'Neal til plasser blant tidenes beste.

Jackson, som trente Michael Jordan og Chicago Bulls til en rekke NBA-titler på 1990-tallet, har til sammen ni mesterskap og er dermed tidenes mestvinnende trener i basketligaen sammen med Boston Celtics Red Auerbach.

- Jeg føler meg bare veldig heldig som har oppnådd dette og er takknemlig for de fantastiske lagene jeg har vært så heldig å være i, sa Jackson, som hadde god grunn til å nyte sigaren han alltid bevilger seg etter kamp.

Shaquille O'Neal berømmet treneren og sa han ikke ville vunnet noen mesterskap hadde det ikke vært for Jackson. I natt ble han kåret til mest verdifulle spiller i sluttspillet, en tittel han dedikerte til sin avdøde bestemor.

- Vi er et fantastisk lag. Alle holdt seg til sin rolle, alle fulgte skjema og alle hadde troen, sa O'Neal.

(NTB-Reuters)

DUNKEMESTER:</B> Los Angeles Lakers Shaquille O'Neal i aksjon. Foto: SCANPIX/EPA/DON EMMERT