Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lallana sendte Liverpool til finale med ryggen mot mål etter herlig Firmino-spill

Knuste Villarreal.

PIRKET INN BALLEN MED RYGGEN MOT MÅL: Adam Lallana sendte Liverpool til Europa League-finale etter å ha pirket inn ballen med ryggen mot mål. Foto: Reuters / Lee Smith
PIRKET INN BALLEN MED RYGGEN MOT MÅL: Adam Lallana sendte Liverpool til Europa League-finale etter å ha pirket inn ballen med ryggen mot mål. Foto: Reuters / Lee Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Villarreal 3-0 (1-0, pause. 3-1 sammenlagt)

(Dagbladet): Roberto Firminho serverte den ene gode pasningen etter den andre, og var med å avgjøre det hele da han var mannen bak 3-0-målet etter 81 minutter.

Firmino lå akkurat på grensa til offside da han fikk ballen, og trakk seg langs venstresida og inn i feltet.

Der la han den inn til Sturridge som bommet litt på ballen, men Lallana ventet og kunne pirke den inn med ryggen mot mål.

— Vi fortjente dette i dag. Nå skal jeg skru av telefonen min, for finalebillettene skal familien min få, sa Daniel Sturridge etter kampen.

Høy temperatur Villarreal åpnet sterkt, og hadde to store sjanser på ett minutt. Så svarte Liverpool minuttet etter. Daniel Sturridge kjempa hardt i feltet, og skal ha æren for at ballen så gikk videre Villarreals Bruno og i mål.

Hjemmelaget lå under 1-0 fra den første kampen mellom de to lagene forrige uke, og sparte ikke på kruttet. Drøye sju minutter etter at de røde tok ledelsen, var de nære en ny, viktig scoring. Milner sendte avgårde en fantastisk pasning til Lallana, men sistnevnte fikk dessverre ikke plassert skuddet ordentlig.

Det var høy temperatur på banen fra første spilleminutt, og da det var spilt en halvtime var Soldado trolig heldig da dommeren lot ham slippe unna gult, etter å ha holdt fast i Lovrens ben.

Sju minutter senere var samme spiller igjen i trøbbel, men denne gang pådro Soldado fortjent på seg et gult kort etter å ha vært sent inne i en takling på Coutinho.

Slapp unna med skrekken Milner fikk en stor mulighet til å score etter 50 minutter, men etter å ha blitt presset av to Villarreal-forsvarere, ble skuddet for svakt.

Firmino storspilte gjennom hele kampen, og etter 63 minutter sørget han for at Liverpool hadde én fot i finalen, da han sendte avgårde en magisk pasning til Sturridge, som enkelt satte 2-0-målet etter å ha lurt seg unna Villarreals offside-felle.

Ni minutter senere var brasilianske Firminho igjen i fokus, da han hamret til med venstrefoten. Dessverre for ballmagikeren, reddet Aréola forsøket.

Etter 77 minutter kunne det blitt dramatisk for hjemmelaget, da Suarez gikk i bakken etter at Moreno hang på som en ryggsekk. Førstnevnte falt nok noe lett, og dommeren vinket spillet videre. Hadde bortelaget fått straffe, hadde Villarreal vært foran på bortemålsregelen.

Sju minutter senere pådro Victor Ruíz seg sitt andre gule kort for kampen, da han stemplet Lallana. Da fikk Liverpool-spillerne en ny glød over seg, og herjet med Villarreal.

- Utrolig atmosfære Hjemmelaget så seg aldri tilbake, og seilte til finale. Der møter de Sevilla, som har vunnet Europa League de siste to sesongene. Spanjolene slo Sjakhtar Donetsk 3-1 i Spania, og avanserte med 5-3 sammenlagt.

Emre Can ble friskmeldt til dagens kamp, og kjempet hardt ute på gressmatta på Anfield.

- Atmosfæren i dag var utrolig. Nå er vi i finalen. Jeg var glad for at jeg ble klar, at de sa jeg var friskmeldt til kampen, sa Can til MAX-reporteren etter kampen.

I LEDELSEN: Her sørger Sturridge (t.h) og Bruno for Liverpool-ledelse før ti minutter var spilt. Foto: Reuters / Phil Noble
I LEDELSEN: Her sørger Sturridge (t.h) og Bruno for Liverpool-ledelse før ti minutter var spilt. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!