<strong>NEKTER FOR DOPINGBRUK:</strong> Juha Lallukkas B-prøve viste seg også å være positiv. Den finske langrennsløperen nekter imidlertid fortsatt for å ha dopet seg.Skjermbilde: NRK
NEKTER FOR DOPINGBRUK: Juha Lallukkas B-prøve viste seg også å være positiv. Den finske langrennsløperen nekter imidlertid fortsatt for å ha dopet seg.Skjermbilde: NRK Vis mer

Lallukkas B-prøve positiv

Nekter fortsatt for å ha dopet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den finske langrennsløperen Juha Lallukkas B-prøve var også positiv. Likevel nekter han for å ha dopet seg.

Det opplyste Lallukka i en pressemelding, som hans advokat sendte ut onsdag ettermiddag. Han erkjenner at både A- og B-prøven var positive og viste spor av et forbudt veksthormon.

Lallukka sier også at han vil undersøke om hvorfor prøvene var positive, og han har fått med seg den nederlandske dopingeksperten Douwe de Boer i det arbeidet. De Boer skal blant annet ha bistått den spanske syklisten Alberto Contador i kampen om å renvaske seg fra dopingbeskyldningene.

Den finske langrennsløperen er også misfornøyd med at resultatet fra A-prøven kom ut i mediene før B-prøven var analysert. Han har derfor bedt den finske antidopingkomiteen om å finne ut hvem som gikk ut med opplysningene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer