Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lam hopper overrasket alle: - Det er sånn jeg kjenner ham, sier Stöckl

Viste kraft og styrke i håpløsheten.

VED GODT MOT:  Lukas Müller har lagt ut dette bildet fra sykesenga på sin Facebook-side. Han er omgitt av sine nærmeste.
VED GODT MOT: Lukas Müller har lagt ut dette bildet fra sykesenga på sin Facebook-side. Han er omgitt av sine nærmeste. Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Hoppverden reagerte med forferdelse da Østerrikes Lukas Müller (23) falt og ble lam under skiflygings-VM onsdag 13. januar. Han har siden ligget på sykehus, skjebnen har vært uviss.

Men det siste døgnet har Müller gitt lyd fra seg på sosiale medier. Der overrasker han alle med et smil og stort pågangsmot, til tross for den ubegripelige situasjonen. Fra å være en topptrent utøver i det ene øyeblikket, ble han i neste sekund avhengig av hjelp 24 timer i døgnet.

Bildene av fallet i Kulm i Østerrike - som du kan se på denne linken - er skrekkelige. Men Müller har ikke mistet motet.

- Kjære venner, skriver han på Facebook.

- Da mine krefter langsomt er i ferd med å komme tilbake, er det mulig for meg å si «hei» igjen. Din støtte - tusenvis av post og meldinger - gjør meg helt overveldet og motivert. Jeg kan ikke vente med å starte rehabiliteringen.

Müller fortsetter:

- Det går bra med meg. Jeg kan ikke bevege beina, men jeg har en slags følelse i dem. Armene mine er inntakt, jeg mangler bare litt styrke. Jeg får behandling av legene hver dag, og har vært ute to ganger. For en følelse det er å puste inn frisk luft igjen. Takk for støtten.

Imponerende Müllers melding viser intet annet enn et imponerende mot i en tøff situasjon. Han deltok i skiflygings-VM som prøvehopper. Norges landslagstrener, Alexander Stöckl, har hatt 23-åringen som elev i Stams i Østerrike.

- Det han skriver er positivt. Det er sånn jeg kjenner ham, sier Stöckl til Dagbladet. I går kveld var han på plass under hopp-NM på Lillehammer, men Müllers situasjon er naturligvis noe som opptar hele hoppverden.

Les også: Gangnes med gavepakke fra Tyskland: - Det gir meg en gyllen sjanse

- Han har følelse i beina, men kan ikke bevege dem. Men han kan komme tilbake. Han er idrettsutøver, det vil han være livet ut. Du har bestemt deg for å være best i noe. Nå vil han være best i å komme tilbake til et normalt liv, påpeker Stöckl.

Den meritterte hopptreneren fortsetter:

- Det er umulig å si om han må sitte i rullestol, eller om han vil kunne gå helt vanlig igjen. Jeg tipper det blir noe midt imellom.

- Snakker dere noen gang sammen, om hva som kan bli verst tenkelig utfall av sporten dere driver på med?

- Nei, det er sjeldent. Dette vet utøverne. Men som skihopper tipper jeg du tar høyere risiko hvis du setter deg i en bil, illustrerer Stöckl.

- Fortsett å støtte meg Hoppsporten hadde flere alvorlige ulykker før i tida. Bedre utstyr og teknikk har bidratt til å få ned antallet. Men noen ganger kan det gå riktig galt.

Det vet Lukas Müller alt om.

- Jeg håper dere fortsetter å støtte meg. Dere er en viktig ressurs, skriver han til sine Facebook-venner.

NORSK LANDSLAGSTRENER:  Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NORSK LANDSLAGSTRENER: Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media