Lam hopper overrasket alle: - Det er sånn jeg kjenner ham, sier Stöckl

Viste kraft og styrke i håpløsheten.

VED GODT MOT:  Lukas Müller har lagt ut dette bildet fra sykesenga på sin Facebook-side. Han er omgitt av sine nærmeste.
VED GODT MOT: Lukas Müller har lagt ut dette bildet fra sykesenga på sin Facebook-side. Han er omgitt av sine nærmeste. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Hoppverden reagerte med forferdelse da Østerrikes Lukas Müller (23) falt og ble lam under skiflygings-VM onsdag 13. januar. Han har siden ligget på sykehus, skjebnen har vært uviss.

Men det siste døgnet har Müller gitt lyd fra seg på sosiale medier. Der overrasker han alle med et smil og stort pågangsmot, til tross for den ubegripelige situasjonen. Fra å være en topptrent utøver i det ene øyeblikket, ble han i neste sekund avhengig av hjelp 24 timer i døgnet.

Bildene av fallet i Kulm i Østerrike - som du kan se på denne linken - er skrekkelige. Men Müller har ikke mistet motet.

- Kjære venner, skriver han på Facebook.

- Da mine krefter langsomt er i ferd med å komme tilbake, er det mulig for meg å si «hei» igjen. Din støtte - tusenvis av post og meldinger - gjør meg helt overveldet og motivert. Jeg kan ikke vente med å starte rehabiliteringen.

Müller fortsetter:

- Det går bra med meg. Jeg kan ikke bevege beina, men jeg har en slags følelse i dem. Armene mine er inntakt, jeg mangler bare litt styrke. Jeg får behandling av legene hver dag, og har vært ute to ganger. For en følelse det er å puste inn frisk luft igjen. Takk for støtten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer