Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lamare må overraske og vise overmenneskelig kraft hvis hun skal vinne

Bokseekspert om kveldens kamp mellom Cecilia Brækhus og Myriam Lamare.

MØTES I KVELD :  Cirka klokken 22.45 går Cecilia Brækhus og Myriam Lamare i ringen i Arena Nord i Frederikshavn. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MØTES I KVELD : Cirka klokken 22.45 går Cecilia Brækhus og Myriam Lamare i ringen i Arena Nord i Frederikshavn. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg kampen i Dagbladets Boksestudio!

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): I kveld skal Cecilia Brækhus forsvare sine tre tittelbelter (WBC, WBO, WBA) i weltervekt, og i motsatt hjørne står franske Myriam Lamare.

Ole-Petter Westereng skal kommentere kveldens kamp for Viasat, og han tror Lamare må overraske hvis hun skal ta beltene fra Brækhus, og at hun må finne seg i at det er den norske bokseren som er den store favoritten.

- Cecilia er pound for poud for den beste, og uansett hvem Cecilia møter så vil utfordreren være en underdog for The first lady, sier han til Dagbladet.

- Kveldens kamp er nesten litt Rocky-aktig. Lamare har mer eller mindre lagt opp, men har vært verdensmester, en foregangskvinne for kvinneboksing, hun ble første kvinne til å vinne EM i amatørboksing, og hun vant VM. Denne kampen er det eneste som kan få henne inn i ringen igjen, men hun må virkelig gjøre det store. Hun må vise overmenneskelig kraft.

Opp til Lamare Lamare har vært proffbokser i over ti år, men har de siste årene slitt med skader, og bokset færre kamper. Hun har også åpnet en egen restaurant hjemme i Frankrike, hvor hun serverer tapas.

Den franske bokseren har sagt hun skal legge opp etter kveldens kamp hvis hun taper, men hvis hun vinner ønsker hun returkamp mot Brækhus.

- Alt er opp til Lamare. Hvis hun skal vinne må hun legge press over ti runder. Hun må gå på hele veien og klare å dominere, og opprettholde trykket. Hvis hun får slått hookene sine og kommer seg på innsiden, så er det muligheten hun har. Men Cecilia har tatt i mot slag fra både Anne-Sophie Mathis og Oxandia Castillo, hun behersker alt, og hun er helt på topp i sin karriere, sier Westereng.

- Lamare tar alltid fighten, uansett hvem hun bokser mot. Hun har rå styrke og tøffhet. Og ikke minst har hun slått seg opp i en sport som ikke er bra ansett i Frankrike, hvor de misliker de at kvinner svetter og slår på hverandre.

Planen er klar Helt siden Brækhus startet oppkjøringen mot kveldens kamp har hun hatt en plan klar.

- Vi har hele tiden hatt en strategi under oppkjøringen og sparringen. Samtidig er jeg en bokser som liker å tenke mer på hva jeg selv skal gjøre, og tenke mindre på hva motstanderen gjør. Det er en styrke, for det gir meg muligheten til å tilpasse meg motstanderen og skifte taktikk underveis, sier Brækhus til Dagbladet.

Skal utnytte svakhetene Lamare er selvsikker før kveldens kamp, og ønsker å ta med seg beltene hjem til Frankrike. Hun har studert flere av Brækhus' kamper, og sier at hun har sett flere svakheter hos den norske boksedronningen.

- Jeg vet om hennes svakheter, det skal jeg utnytte, sier hun til Dagbladet

- Det verste som kan skje er at jeg taper. Jeg har kommet hit for å vinne.

• Kampen vises på Viasat 4, og Brækhus går i ringen cirka klokken 22.45.

Følg kampen i Dagbladets Boksestudio!

Hele Norges coronakart