MØTES I KVELD :  Cirka klokken 22.45 går Cecilia Brækhus og Myriam Lamare i ringen i Arena Nord i Frederikshavn. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MØTES I KVELD : Cirka klokken 22.45 går Cecilia Brækhus og Myriam Lamare i ringen i Arena Nord i Frederikshavn. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Lamare må overraske og vise overmenneskelig kraft hvis hun skal vinne

Bokseekspert om kveldens kamp mellom Cecilia Brækhus og Myriam Lamare.

Følg kampen i Dagbladets Boksestudio!

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): I kveld skal Cecilia Brækhus forsvare sine tre tittelbelter (WBC, WBO, WBA) i weltervekt, og i motsatt hjørne står franske Myriam Lamare.

Ole-Petter Westereng skal kommentere kveldens kamp for Viasat, og han tror Lamare må overraske hvis hun skal ta beltene fra Brækhus, og at hun må finne seg i at det er den norske bokseren som er den store favoritten.

- Cecilia er pound for poud for den beste, og uansett hvem Cecilia møter så vil utfordreren være en underdog for The first lady, sier han til Dagbladet.

- Kveldens kamp er nesten litt Rocky-aktig. Lamare har mer eller mindre lagt opp, men har vært verdensmester, en foregangskvinne for kvinneboksing, hun ble første kvinne til å vinne EM i amatørboksing, og hun vant VM. Denne kampen er det eneste som kan få henne inn i ringen igjen, men hun må virkelig gjøre det store. Hun må vise overmenneskelig kraft.

Opp til Lamare Lamare har vært proffbokser i over ti år, men har de siste årene slitt med skader, og bokset færre kamper. Hun har også åpnet en egen restaurant hjemme i Frankrike, hvor hun serverer tapas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske bokseren har sagt hun skal legge opp etter kveldens kamp hvis hun taper, men hvis hun vinner ønsker hun returkamp mot Brækhus.

- Alt er opp til Lamare. Hvis hun skal vinne må hun legge press over ti runder. Hun må gå på hele veien og klare å dominere, og opprettholde trykket. Hvis hun får slått hookene sine og kommer seg på innsiden, så er det muligheten hun har. Men Cecilia har tatt i mot slag fra både Anne-Sophie Mathis og Oxandia Castillo, hun behersker alt, og hun er helt på topp i sin karriere, sier Westereng.

- Lamare tar alltid fighten, uansett hvem hun bokser mot. Hun har rå styrke og tøffhet. Og ikke minst har hun slått seg opp i en sport som ikke er bra ansett i Frankrike, hvor de misliker de at kvinner svetter og slår på hverandre.

Planen er klar Helt siden Brækhus startet oppkjøringen mot kveldens kamp har hun hatt en plan klar.

- Vi har hele tiden hatt en strategi under oppkjøringen og sparringen. Samtidig er jeg en bokser som liker å tenke mer på hva jeg selv skal gjøre, og tenke mindre på hva motstanderen gjør. Det er en styrke, for det gir meg muligheten til å tilpasse meg motstanderen og skifte taktikk underveis, sier Brækhus til Dagbladet.

Skal utnytte svakhetene Lamare er selvsikker før kveldens kamp, og ønsker å ta med seg beltene hjem til Frankrike. Hun har studert flere av Brækhus' kamper, og sier at hun har sett flere svakheter hos den norske boksedronningen.

- Jeg vet om hennes svakheter, det skal jeg utnytte, sier hun til Dagbladet

- Det verste som kan skje er at jeg taper. Jeg har kommet hit for å vinne.

• Kampen vises på Viasat 4, og Brækhus går i ringen cirka klokken 22.45.

Følg kampen i Dagbladets Boksestudio!