Lambert bekreftet som ny Villa-manager

Ferdig i Norwich.

TIL VILLA: Paul Lambert bekreftes som ny manager i Aston Villa. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL
TIL VILLA: Paul Lambert bekreftes som ny manager i Aston Villa. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALLVis mer

(Dagbladet): Aston Villa har ansatt Paul Lambert som deres nye manager. Det bekrefter de i en kort pressemelding på sine nettsider.

«Aston Villa-styret er glade for å kunne bekrefte at Paul Lambert har blitt ansatt som Villa-manager» heter det i pressemeldingen.

Lambert har vært manager i Norwich siden 2009, og ledet dem fra League 1 til Premier League. De endte på en knallsterk 12. plass i Premier League i år, noe som gjorde Lambert meget interessant for større klubber.

Den 42 år gamle skotten har i lengre tid blitt koblet til Aston Villa, og ba torsdag om å bli løst fra kontrakten med Norwich. Ledelsen i Norwich nektet imidlertid å la ham gå så lenge han var i forhandlinger med andre klubber.

TV 2-kommentator og Norwich-supporter Kasper Wikestad hadde full forståelse for at Lambert ønsker å ta muligheten i Birmingham da Dagbladet snakket med ham torsdag kveld.

- Det er fotballen, det. Det er et naturlig steg for Lambert. Aston Villa har et mye større potensial enn Norwich per nå, og Lambert har jo hinta litt om dette mot slutten, han sa vel noe sånn som at han ikke vet hvor mye lenger han kan ta det. At Norwich kan slå storklubber i enkelttkamper, men aldri over en hel sesong, sa Wikestad.

- Det er bare å takke en mann som har tatt klubben fra 66. plass til 12. plass i engelsk ligafotball. Det er en fantastisk prestasjon. Samtidig, jeg hadde en mistanke om at Lambert har vært førstevalget til Aston Villa hele tida, selv under samtalene med Solskjær. Men Lambert er relativt uprøvd på det nivået, sa TV2-profilen til Dagbladet.