FIKK SPARKEN:  Paul Lambert. Foto: NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Paul Lambert. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lambert-sparkingen kan koste Aston Villa 120 millioner

Fikk sparken tirsdag.

Aston Villa vernet lenge om Paul Lambert. Den sparkede manageren kan vente seg et solid sluttoppgjør etter at han onsdag fikk sparken.

Ifølge Daily Mirror ligger nemlig skotten an til å få rundt 10 millioner pund, eller nærmere 120 millioner kroner i sluttpakke fra Villa.

Stor sluttpakke Lambert, som ble mesterligavinner som spiller med Borussia Dortmund i 1997, ledet Birmingham-laget i 115 kamper.

Får han sluttpakken Mirror antyder, vil altså den sparkede manageren ha fått utbetalt rundt 1 million kroner per kamp han ledet laget i.

Paul Lambert har hatt et uvanlig tett forhold til eier Randy Lerner. Så sent som i september fikk manageren ny, forbedret kontrakt.

Men Aston Villa har forvillet seg inn i nedrykksfare etter å ha tapt sju av sine ti siste kamper i Premier League. Det har vært helt krise i det offensive, hvor laget kun har scoret 12 mål på 25 kamper.

Den tidligere storklubben, som vant serievinnercupen i 1982, innledet PL-sesongen sterkt. Ti poeng ble hanket inn første fire kamper, men etter 1-0-seieren borte mot Liverpool, har det gått i motbakke.

Etter 115 kamper var det over og ut for Lambert. Han vant 29,57 prosent av kampene.

Uro i trenerteamet Det har stormet rundt Lambert, som lenge var en favoritt blant fansen. Flere reagerte da den lojale duoen Ian Culverhouse og Gary Karsa ble kastet ut av trenerteamet i april.

Og i november ga Roy Keane seg som assistentmanager, angivelig etter en heftig krangel med spissen Gabriel Agbonlahor.

Uansett, det har ikke vært enkelt for Paul Lambert. Villa-fansen drømmer om tidligere storhetstider. Da har kostnadskutt gjort det vanskelig å holde Aston Villa på øvre halvdel.

Lambert har, når spillersalg er medregnet, bare handlet spillere for drøyt 300 millioner kroner. Eier Lerner har lenge vært sparsom med sine utlegg. Lønnskostnadene er også vesentlig kuttet. Samtidig har Paul Lambert fått kritikk for å hente for mange gamle spillere til Villa Park.

Aston Villa har ikke spilt på nivå to siden de rykket opp i 1988. Både i 1990 og 1993 kjempet laget om seriegull, uten å lykkes.

(NTB)