Lammet av blåkopien

MONTPELLIER (Dagbladet): Drillo gikk til VM i fornøyelsen over at ingen nasjoner har vist vilje til å kopiere stilen hans. Ikke rart lammelsen ble bortimot total da Marokko sto fram som en afrikansk utgave av Drillos.

Drillo har alltid hevdet at Drillos-stilen blir mer effektiv jo bedre spillerne er individuelt.

Beviset fikk vi i går - da vi minst av alt trengte det.

Afrikansk individualisme, kombinert med stor grad av gjennombruddshissighet, og til og med en rekke uglesette langballer, holdt på gi Drillos en dramatisk svak start på VM.

Nå ble den bare et godt stykke under godkjent.

Det var bare en ting som var verre enn et godt Marokko i går:

  •  Det faktum at Drillos gjorde dem så mye bedre enn nødvendig. På bakgrunn av det både Marokko og Drillos har prestert tidligere, så er det enkelt å fastslå at det først og fremst var Drillos som var svake i går - ikke Marokko som var så fabelaktig gode.

Det ble bare seende slik ut.

Kvikkere

Drillos sviktet på en rekke av Drillos-stilens viktigste områder:

  •  Kampen om andreballene: Marokko vant de overlegent fleste duellene. De var kvikkere både i oppfattelsen og beina.
  •  Det hurtige gjennombruddet: Myggen spilte flere støttepasninger enn noen gang, Rekdal tenkte og somlet for mye, og Leo fant aldri noen ledige korridorer han kunne løpe i. Og på topp ble Tore André Flo sørgelig alene. Dermed låste det seg.
  •  Disiplinen: Drillos har terpet dødballer de siste ukene, men glemte at de ikke duellerte mot pappfigurer i går. Marokko vant overraskende mange dødballer - og satte fart framover. Drillos halvsov, og kom joggende etter. Også stilbruddene på midtbanen i form av støttepasninger og manglende kynisme, avslørte at det sto galt til oppe i hodene.

Avslørt

I tillegg ble andre, kjente, svakheter ved Drillos mer synlig enn noen gang:

  •  Manglende fart: Marokkos finstilte gjennombruddspasninger mot hurtige spisser i Drillos bakrom, avslørte flere ganger tempoproblemene i den bakre fireren. Ronny Johnsen løp opp et par prekære situasjoner, flere andre endte i både hele og halve marokkanske sjanser.
  •  Manglende presisjon: Nøyaktigheten i overgangene er et av Drillos største problemer. Mye på grunn av den høye farta og det strenge kravet til få berøringer. Men i går var farta lavere og berøringene flere - og dermed ble den manglende presisjonen ekstra tydelig.

Praktfullt

Drillos-elementene til Marokko var sterke og effektive. Men heldigvis praktiserte de ikke stilen fullkomment. Sikkert litt fordi de ikke ville, mye fordi de ikke orket.

Etter pause forsvant mye av trofastheten i forhold til stilen. Og også mange av kreftene. Men Marokko maktet å dytte inn nok et praktfullt mål i den perioden det var forventet at Drillos skulle dampe inn til seier.

  •  I oppkjøringskampene til VM har dødballene kommet som et gledelig effektivt tilskudd til øvrige Drillos-kvaliteter. I går ble de redningen. To mål på dødballer er meget bra.

Med unntak av de ti første minuttene, var resten dårlig.

Drillos er mest sårbare når de møter motstandere som likner. Beviset fikk vi i går. Og Skottland likner Drillos mer enn Marokko - og må vinne for å henge med i VM. Drillos poengtap i går, gjør at kampen mot Brasil kommer til å bli helt avgjørende.

Det er gøy med VM. Men det kunne vært enda litt morsommere i går.

INNESTENGT: Marokkanerne passet for godt på Tore Andre Flo, som ble sørgelig alene på toppen.