Lammet etter denne taklingen

- Fantastisk takling, sa kommentatoren først.

||| (Dagbladet): Amerikansk fotball ser ofte voldsomt ut når svære mannfolk smeller inn i hverandre, men i de aller fleste tilfellene kommer de seg raskt på beina igjen.

Noen ganger går det imidlertid veldig galt.

Collegespilleren Eric LeGrand (20) ligger nå på Hackensack universitetssykehus, lammet fra nakken og ned, etter selv å ha taklet en motspiller knallhardt under en kamp lørdag.

Ulykken skjedde i siste omgang, med drøye fem minutter igjen å spille, etter en såkalt kickoff return:

Taklet med hodet først
LeGrands lag Rutgers sparker ballen dypt inn på Armys banehalvdel og stormer etter for å stanse motstanderen høyest mulig oppe i banen.

Malcolm Brown plukker opp ballen, setter full fart og styrer unna de første Rutgers-spillerne før LeGrand kommer susende inn. Han treffer Brown i skulderpartiet med hodet først, og begge deiser i bakken.

- Oooo, fantastisk takling av Eric LeGrand, sier kommentatoren først.

Men når LeGrand blir liggende urørlig på ryggen går det raskt opp for både kommentatoren og spillerne på banen at det er alvorlig.

- Han er en fighter
Rutgers-trener Greg Schiano var tårevåt på pressekonferansen etterpå, og søndag kunne han fortelle at LeGrand vært gjennom minst én operasjon for å stabilisere ryggraden.

- Erics humør var så bra som man kan forvente. Han var klar over at jeg var der, sammen med moren hans og mange andre. Han er en fighter, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

GRÅTKVALT: Greg Schiano, trener for Rutgers Scarlet Knights. Foto:  Jim McIsaac/Getty Images/AFP
GRÅTKVALT: Greg Schiano, trener for Rutgers Scarlet Knights. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP Vis mer

Han er opmistisk med tanke på at LeGrand skal kunne gå igjen.

- Vi skal bare håpe at Eric LeGrand går ut på banen igjen sammen med oss. Det er det vi tror.

Rutgers hjemmeside har man lagt ut en kort statusoppdatering, sammen med en uttalelse fra familien.

- Vi vil takke alle for bønnene, de vennlige ordene og lykkeønskningene. Vi setter stor pris på det. Eric er ved godt mot og vi ber om at han blir helt frisk igjen.

Dagen etter den stygge skaden gikk det nesten galt igjen på samme bane, denne gangen i en NFL-kamp. Detroit Lions' Zack Follett lå urørlig i flere minutter etter en hjelm-mot-hjelm-kollisjon, og ble bært av banen på båre.

Han fikk imidlertid tilbake følelsen i beina etter hvert.

REPRISE DAGEN ETTER: Zack Follett hadde ikke førlighet i beina da han ble skadet på samme bane som LeGrand, dagen etter. Men på sykehuset kom noe av bevegeligheten tilbake. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP
REPRISE DAGEN ETTER: Zack Follett hadde ikke førlighet i beina da han ble skadet på samme bane som LeGrand, dagen etter. Men på sykehuset kom noe av bevegeligheten tilbake. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP Vis mer