Lampard husket det - én glemte seg

Brøt «hellig» tabu før finalen.

(Dagbladet.no): Faste ritualer og overtro står sterkt i fotballen. Noen av de mest ekstreme fotballsupporterne tror klærne de tar på seg på kampdagen påvirker favorittlagets skjebne, andre må sitte i en bestemt stol eller forbyr visse familiemedlemmer å se kampen sammen med dem.

Men selv for spillere av den ypperste verdensklasse er overtro en vesentlig faktor.

Det er nesten opplest og vedtatt at det bringer ulykke å berøre trofeet før en viktig finale er spilt.

Sjeva tok sjansen

Før Lubos Michel blåste i gang onsdagens Champions League-finale i Moskva var det likevel én spiller som ga blaffen.

Dagbladets journalist på Luzhniki stadion observerte spillerne i det de passerte pokalen på vei inn på gressteppet. Samtlige av de 22 som startet gikk rett forbi - de fleste lot til og med være å se på den. Reservene viet trofeet litt mer oppmerksomhet, men det var ikke før Andrei Sjevtsjenko entret arenaen at det ble action.

Ukraineren nølte ikke, strenet bort til pokalen og la hånda på den.

Manchester Uniteds assistentmanager Carlos Queiroz kom like bak og la tydelig merke til hva som skjedde. Portugiseren flirte og ertet Sjevtsjenko - som på sin side reagerte med å gi Queiroz en klem.

VERKEN SE ELLER RØRE: Frank Lampard hastet forbi Champions League-trofeet foran tirsdagens pressekonferanse, og gjorde det også på finaledagen. De andre spillerne på både Chelsea og Manchester United fulgte hans eksempel, bortsett fra Andrei Sjevtsjenko. Foto: AP
VERKEN SE ELLER RØRE: Frank Lampard hastet forbi Champions League-trofeet foran tirsdagens pressekonferanse, og gjorde det også på finaledagen. De andre spillerne på både Chelsea og Manchester United fulgte hans eksempel, bortsett fra Andrei Sjevtsjenko. Foto: AP Vis mer

Milan gjorde det i 2005

Som de fleste har fått med seg vant Manchester United til slutt på straffespark, og John Terry og Nicolas Anelka ble de store synderne med hver sin miss.

Å legge skylda på Sjevtsjenko vil være mer fantastifullt - men om ikke annet er det et morsomt poeng at det samme skjedde da Liverpool slo Milan i Istanbul i 2005.

Steven Gerrard har uttalt at Liverpool-spillerne måpet da italienerne berørte trofeet før finalen var over.

- Det bringer ulykke, så vi var overrasket over at de gjorde det. Jeg kan forsikre deg om at jeg ikke kommer til å la noen av spillerne våre røre pokalen. Du tar bare på den etter at du har vunnet den, sa han til Daily Mail foran fjorårets finale i Aten.

• Din kommentar: Er du overtroisk når laget ditt spiller?

Lampard husket det - én glemte seg
<B>BERØRING BRINGER ULYKKE?:</B> Det tror i hvert fall noen av verdens beste fotballspillere.
<B>IKKE OVERTROISK:</B> Andrei Sjevtsjenko.