Lampard hyllet av Chelsea-fansen etter scoring mot gamleklubben

Sikret uavgjort i toppoppgjøret.

 SCORET MOT GAMLEKLUBBEN:  Frank Lampard sørget for poengdeling da han utliknet for Manchester City mot Chelsea. Foto: NTB Scanpix.
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Frank Lampard sørget for poengdeling da han utliknet for Manchester City mot Chelsea. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

• Manchester City - Chelsea 1-1 (0-0)

(Dagbladet): En dramatisk storkamp på Etihad, nådde toppen da Chelsea-legenden Frank Lampard utliknet for Manchester City med fem minutter igjen. Da var City allerede redusert til ti mann.

- Det er vanskelig. Det ville vært uprofesjonelt om jeg kom innpå og ikke gjorde jobben min. Men det er tøft. Jeg hadde 13 fantastiske år med Chelsea-supporterne. Det er blandet. Jeg er selvsagt glad for at laget jeg spiller for klarte uavgjort, men det er vanskelig for meg å svare på. Jeg er litt tom for ord. Jeg hadde ikke forventet å score, sier Frank Lampard til Sky Sports.

- Jeg visste ikke hva jeg ønsket da jeg våknet i dag, fortsetter Citys målscorer.

I kjent Josè Mourinho-stil, kom portugiseren med en taktisk overraskelse før en storkamp. Denne gangen valgte han å flytte Cesc Fabregas dypere i banen, og heller bruke Willian i Fabregas´ vante rolle bak Diego Costa.

City åpnet klart best på eget gress mot serielederen. I løpet av kampens første ni minutter kom vertene til et par avslutninger, uten at noen virkelig satte Thibaut Courtois på prøve.

Seks minutter før timen var spilt, kom kampens første store målsjanse. Ballen havnet ute i returrommet etter en City-corner. Der ventet Fernandinho som klinket til. Skuddet fra Citys midtbanemann strøk stolpen.

Innbytter Schürrle Bare noen minutter senere var City nære igjen. De lyseblå trykket gjestene fra London tilbake på banen, og Sergio Agüero fikk muligheten. Forsøket fra argentineren reddet Courtois og Chelsea fikk ryddet returen unna.

Etter en time valgte Mourinho å gjøre endringer. Brasil-duoen Ramires og Willian ble byttet ut til fordel for Andrè Schürrle og John Obi Mikel. Det skulle vise seg å være en genistrek.

Så endret kampbildet seg drastisk. Pablo Zabaleta felte Diego Costa. Dommer Mike Dean valgte å gi argentineren sitt andre gule kort for dagen, og dermed marsjordre. Zabaleta var tydelig misfornøyd med dommerens strenge avgjørelse da han forlot banen.

Minutter senere viste Chelsea hvor dødlig effektive de kan være. En mesterlig kontring regissert av Eden Hazard ble avsluttet av innbytter Schürrle på bakre stolpe. Vips så var Chelsea i føringen.

Lampard-mål Med litt over ti minutter igjen kastet Manuel Pellegrini inn Frank Lampard. Venstreback Aleksandar Kolarov ble ofret, for å gi plass til Chelsea-legenden.

 UTVIST:  Pablo Zabaleta. Foto: NTB Scanpix.
UTVIST: Pablo Zabaleta. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Før Lampard rakk å vise seg frem, var ligaens toppscorer Diego Costa bare centimetre fra å doble ledelsen da han traff stolpen.

Så skjedde det som måtte skje.

Mannen som har scoret over 200 mål for Chelsea, scoret sitt første mål for Manchester City. John Terry var for sein inn i duellen og dermed kunne Lampard gjøre som han har gjort så mange ganger for Chelsea.

36-åringen valgte å droppe feiringen mot gamleklubben.

Didier Drogba fikk de siste minuttene på banen til fordel for Costa, men ivorianeren klarte ikke sette sitt preg på kampen.

I steden var Lampard ikke så langt unna å bli tomålsscorer. To avslutninger snek seg like utenfor i sluttminuttene.

Etter kampen ble Lampard hyllet av Chelsea-fansen. Med en lite tåre i øyekroken takket han de tilreisende fra London.