Lampard i scoringsform

Drogba ut med skade da Chelsea tok innpå Manchester United.

TO MÅL: Frank Lampard stod frem på en dag hvor Chelsea ikke viste seg fra sin beste side til tross for en grei seier.  Foto: REUTERS/Nigel Roddis
TO MÅL: Frank Lampard stod frem på en dag hvor Chelsea ikke viste seg fra sin beste side til tross for en grei seier. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

(Dagbladet): Blackpool-Chelsea 1-3 (0-1)

Frank Lampard var tilbake i god gammeldags scoringsform og stod bak alle tre målene til Chelsea. Først la han ballen på hodet til John Terry som stanget bortelaget i ledelsen, før han selv scoret de to siste målene.

- Vi var litt slurvete i dag og gav de noen sjanser, men det handler om å vinne og det gjorde vi i dag, sa Lampard etter kampen.

Ny sjanse
Chelsea jaktet tre poeng for å minske forspranget opp til Manchester United. Med seier mot Blackpool ville laget ligge ni poeng bak serielederne med én kamp mindre spilt. Frank Lampard har ikke gitt opp gullet ennå.

- Jeg vet ikke om dette var en ny sjanse fos oss, det handler først og fremst om å komme blant de fire beste. Vi må tro at vi kan vinne serien, men vi har en jobb å gjøre, sa Lampard.

Det startet oppskriftsmessig mot et lag som manglet sine to største stjerner. Både Charlie Adam og DJ Campbell var ute med karantene for hjemmelaget.

Terry alene
Chelsea tok ledelsen etter 20 minutter da John Terry fikk gå opp alene og stange ballen i mål etter en corner fra Lampard. På dette tidspunktet var det nok mange som fantaserte om det forrige oppgjøret som endte 6-0 til Chelsea.

Blackpool våknet etter hvilen. Anført av en god Ian Evatt kom hjemmelaget mer med i kampen. Først tvang Pancheon Chelse-keeper Cech til å somle ballen i egen stolpe, før nevnte Evatt testet skuddfoten fra langt hold. Ballen ble reddet på mesterlig vis med en fingertuppredning av Cech.

Drogba ut med skade
Didier Drogba måtte ut med skade etter snaut kvarteret av den andre omgangen. Inn kom Salomon Kalou som stod bak begge målene som ble scoret i den andre omgangen. Først skaffet han bortelaget et straffespark, så serverte han Frank Lampard ballen like etterpå. Alene med Kingson gjorde midtbanespilleren ingen feil.

- Jeg ante ikke at jeg skulle spille, for jeg hadde ikke varmet opp, sa Kalou etter kampen.

Blackpool fikk en sen redusering. Jason Puncheon tente hjemmetilhengerne med et mål like før slutt, men på tross av store sjanser i sluttminuttene ble det med den ene scoringen.

Fernando Torres spilte hele kampen, og gikk målløs av banen for femte gang i den blå drakta. Han har fortsatt ikke scoret mål for Chelsea.