Premier League

Lampard med avsløring om Citys superspiss: - Han brydde seg bare ikke

Agüero skal ha kommet for seint på trening flere ganger.

BLIR STEMPLET SOM SLØV: Manchester City-spiss Sergio Agüero skal ikke alltid ha brydd seg om å overholde lagets interne regler. Foto: Scanpix
BLIR STEMPLET SOM SLØV: Manchester City-spiss Sergio Agüero skal ikke alltid ha brydd seg om å overholde lagets interne regler. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter 13 år i Chelsea gikk Frank Lampard (38) til Manchester City sommeren 2014. Under ledelse av chilenske Manuel Pellegrini ble midtbanespilleren der lagkamerat med stjernespissen Sergio Agüero (28).

Argentineren har vært en av Englands aller beste angripere siden han kom til Storbritannia for fem år siden, men i forbindelse med en opptreden på fotballprogrammet Soccer AM hevder Lampard at Agüeros holdninger ikke er fullt så bra som scoringssnittet.

- Agüero fikk med seg en god del bøter. Han brydde seg bare ikke. Han var så tilbakelent. Han ville bare rusle ut på treningsfeltet fem minutter for seint, før trenerene ville si: «OK, du får bot.» Da ville bare han svare: «OK, ingen problem. Vent til helga så scorer jeg et hat-trick, så blir alle fornøyde.»

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Lampard og Agüero spilte sammen i 2014/2015-sesongen. Foto: Scanpix
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Lampard og Agüero spilte sammen i 2014/2015-sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

Utestengt

Lampards uttalelse kom på spørsmål om hvilken tidligere lagkamerat som hadde fått flest bøter og var sagt i en spøkefull setting.

Agüero har denne sesongen fortsatt storspillet og scoret ti mål på 12 kamper. Det andre av to røde kort gjør imidlertid at han soner sin siste av en i alt fire kamper lang karantene i morgendagens oppgjør mot Hull for taklingen på David Luiz 3. desember.

28-åringen er alltid savnet i Manchester City-angrepet når han ikke er tilgjengelig, men det bør være mulig å ta tre poeng mot Hull også uten ham. Derimot venter nok langt tøffere motstand for gutta til Pep Guardiola i det viktige møtet med Liverpool på årets siste dag. Derfor passer det den spanske manageren bra at Agüero vil være klar igjen for spill på Anfield etter nesten en måned ute.

Lampard ikke ferdig

For Lampards del, en mann Agüero har sagt er en av hans favorittspillere i Premier League-historien, er fremtiden helt åpen.

CHELSEA-LEGENDE: Lampard har i det siste blitt sett på Stamford Bridge. Her i forbindelse med kampen mot West Bromwich. Foto: Scanpix
CHELSEA-LEGENDE: Lampard har i det siste blitt sett på Stamford Bridge. Her i forbindelse med kampen mot West Bromwich. Foto: Scanpix Vis mer

38-åringen har nylig avsluttet et to år langt opphold i New York City. Nå føler han seg klar til å fortsette karrieren et annet sted og innrømmer at gamleklubben Chelsea er hans foretrukne valg.

- Jeg er avslappet. Hvis det rette (tilbudet) dukker opp, vil jeg ta det. Hvis det skulle være Chelsea, vil jeg åpenbart elske det, men det funker ikke alltid slik, sier Lampard på Soccer AM.

Slik spilles runde 18 i Premier League:

I morgen - «Boxing day»:

13.30:

Watford-Crystal Palace

16.00:

Manchester United-Sunderland

Swansea-West Ham

Arsenal-West Bromwich

Chelsea-Bournemouth

Leicester-Everton

Burnley-Middlesbrough

Hull-Manchester City

Tirsdag:

18.15:

Liverpool-Stoke

Onsdag:

20.45:

Southampton-Tottenham