TRE FRA 33-ÅRINGEN: Frank Lampards framtid har vært diskutert i det siste. Med fire mål i løpet av uka bør diskusjonene kanskje settes på vent en stund. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
TRE FRA 33-ÅRINGEN: Frank Lampards framtid har vært diskutert i det siste. Med fire mål i løpet av uka bør diskusjonene kanskje settes på vent en stund. Foto: Tim Hales, AP/ScanpixVis mer

Lampard med nytt svar til kritikerne: Hattrick

Fire mål på fem dager for 33-åringen.

(Dagbladet): Bolton - Chelsea 1-5.

Frank Lampard slo tilbake mot all kritikk da han scoret hattrick mot Bolton. På toppen av scoringen mot Valencia i midtuka er det vel klart for de fleste at 33-åringen ikke er helt ferdig ennå.

Daniel Sturridge scoret de to andre Chelsea-målene mot klubben han spilte for i vårsesongen.

Bolton fikk en real fotballeksjon før pause. Det var spilt under to minutter da Gretar Rafn Steinsson glapp i markeringen av Daniel Sturridge, som nikket inn 1-0.

Sturridge feiret i noen små tideler før han kom på at han var Bolton-spiller i vårsesongen, og avbrøt feiringen.

Keeper-mareritt Det andre målet var en leksjon i moderne, effektiv fotball. Chelsea startet på egen halvdel, og spilte i alle fall sju-åtte trekk på én og to berøringer før Frank Lampard fikk æren av å plassere ballen behersket i mål.

Bolton måtte klare seg uten sin faste veterankeeper Jussi Jääskeläinen, som er skadd. I stedet fikk den ungarske 24-åringen Ádám Bogdán sjansen fra start. Han kan ikke klandres for de to første målene, men serverte to reale blemmer som ga 0-3 og 0-4.

Først slo han et middels godt skudd fra Sturridge ned i gresset så det spratt opp i nettaket bak ham. Deretter prøvde han å holde et skudd fra David Luis, men endte i stedet med å servere en retur som Lampard enkelt satte i mål.

Det var spilt 27 minutter, og enkelte Bolton-supportere tok allerede fatt på hjemveien.

Rask redusering Men Bolton-spillerne ga ikke opp, og det var ikke engang spilt et minutt av andre omgang før Dedryck Boyata nikket inn 1-4.

Bolton fortsatte å stresse Chelsea i feltet på dødballer, men klarte ikke å få en ny redusering. I stedet kombinerte Lampard praktfullt med Didier Drogba før han satte inn sitt tredje mål like før det var spilt en time.

Dermed sluknet den lille gnisten av håp som var blitt tent for Bolton.

Riktignok ble de snytt for en redusering da Branislav Ivanovic reddet et Kevin Davies-skudd som egentlig var over streken, men det hadde ikke vært annet enn et trøstemål.

Chelsea imponerte i perioder, og beholder tredjeplassen på tabellen - tre poeng bak Manchester-duoen United og City.