Lampard reddet Chelsea - i siste liten

Stjernene nesten slått ut av Leicester.

(Dagbladet.no): Chelsea - Leicester 4-3.


I forrige kamp slaktet Chelsea formlaget Manchester City
, og ga seg ikke før det sto 6-0.

Men mot Leicester i ligacupen i kveld fikk blåtrøyene skikkelige problemer.

Dette til tross for at Avram Grant stilte med mange stjerner fra start mot laget som ligger omtrent midt på tabellen i førstedivisjon. En av disse stjernene var Frank Lampard, og han skulle da også bli svært så sentral.

Tidlig Leicester-ledelse

Men først: Allerede i det sjette spilleminutt stanget Gareth McAuley inn Leicesters ledermål på bortebane, men de fleste forventet nok at Chelsea ville reise seg raskt.

Det gjorde de da også, ved Frank Lampard i det 21. minutt. Midtbanespilleren styrte ballen sikkert i mål som følge av et frispark-innlegg i boksen.

Åtte minutter seinere sørget samme mann for at Chelsea snudde kampen, til 2-1, og mye tydet på at det betydde game over.

HAT-TRICK-HELT: Frank Lampard scoret tre mål for Chelsea, og deriblant det siste og avgjørende som hindret ydmykelse for blåtrøyene på Stamford Bridge. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP/SCANPIX
HAT-TRICK-HELT: Frank Lampard scoret tre mål for Chelsea, og deriblant det siste og avgjørende som hindret ydmykelse for blåtrøyene på Stamford Bridge. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP/SCANPIX Vis mer

Skremmeskudd før pause

Men rett før pause sendte Matt Fryatt av gårde et skremmeskudd, som Chelseas reservekeeper Carlo Cudicini så vidt klarte å hindre fra å krysse målstreken.

Med det markerte gjestene at de ville bli å regne med i andre omgang.

Beviset på det kom i det 70. minutt da Dudley Campbell slet seg fri og banket inn utlikningen til 2-2.

Lampard ble helten

Fem minutter etterpå utnyttet Carl Cort fullstendig markeringssvikt i Chelsea-forsvaret, noe som var nok til at han fikk sendt sitt lag i ledelsen igjen: 2-3.

Lenge så dette smått sjokkerende resultatet ut til å stå seg til slutt, men da slo Andrei Sjevtsjenko til.

Med en scoring tre minutter før full tid ga han hjemmefansen ny tro, før Lampards tredje mål, på overtid, sendte Chelsea videre i ligacupen - og forhindret et ydmykende resultat.

• Artikkel korrigert: Alle de tidligste rapportene gikk på at Sjevtsjenko var sist på ballen før Chelseas avgjørende scoring. Men seinere er Lampard blitt kreditert nettkjenningen, og derfor er denne saken rettet opp i henhold til dette.