FORNØYD Frank Lampard og Daniel Welbeck feirer etter å ha vunnet 2-1 over Brasil i kveld.  Foto: REUTERS/Eddie Keogh /NTB Scanpix
FORNØYD Frank Lampard og Daniel Welbeck feirer etter å ha vunnet 2-1 over Brasil i kveld. Foto: REUTERS/Eddie Keogh /NTB ScanpixVis mer

Lampard sikret England-seier over Brasil

Deres første Brasil-seier på 23 år.

England tok sin første seier mot Brasil siden 1990 da Frank Lampard sikret 2-1 på Wembley i kveld.

Dermed fikk «Three Lions» en perfekt åpning på 150-årsjubileet til Englands Fotballforbund (FA). Det var den første engelske seieren mot Brasil på ni landskamper. Lampard scoret vinnermålet etter en time i London.

Wayne Rooney utnyttet et sløvt tilbakespill av Arouca og sendte ballen videre til Lampard, som fra 18 meter skjøt et kanonskudd i nettmaskene bak Julio Cesar.

Rooney scoret Brasil fikk straffe i det 18. minutt etter en hands fra Jack Wilshere. Ronaldinho ville så gjerne ha nettsus i landslagscomebacket og tok steget bort til ellevemeteren.

32-åringen skjøt hardt til venstre for Joe Hart, men England-keeperen fikk en hånd på ballen. Han stoppet også Ronaldinho fra å score på returen.

Tom Cleverley måtte sette inn en viktig takling på Neymar, som prøvde å pirke inn ballen etter Harts dobbeltredning. I stedet var det Rooney som sto for oppgjørets første scoring. Etter 26 minutter var Manchester United-stjernen klinisk da han like innenfor 16-meteren dunket ballen i mål på en retur fra Cesar. Vertenes ledelse holdt til pause, men fire minutter ut i annen omgang utlignet Fred etter en svak pasning av Gary Cahill. Innbytteren snappet opp ballen og klinket inn 1-1.

Lei start for Scolari Tolv minutter senere var det Englands tur til å utnytte slurv som førte til at Lampard kunne ordne 2-1 via stolpen og i mål. Chelsea-kollega Ashley Cole spilte onsdag sin 100. landskamp i England-drakten. For Luiz Felipe Scolari ble det ingen god start på sin annen periode som brasiliansk landslagssjef. Han ledet Brasil til VM-gull i 2002 og har i oppgave å sette sammen et nytt vinnerlag til fotball-VM på hjemmebane om halvannet år. Brasil tar imot England til ny landskamp i Rio de Janeiro 2. juni. England spiller sin neste landskamp i mars mot lille San Marino på bortebane i VM-kvalifiseringen.
(NTB)