Lampard-spesial sikret Chelsea-seier

Legger press på United.

(Dagbladet.no): Charlton - Chelsea 0-1.

Med Chelsea som nummer to fra toppen av tabellen, og Charlton som nummer to fra bunnen, var det få som levnet hjemmelaget store muligheter før lørdagens oppgjør på The Valley.

Og til tross for en jevn innledning, var et Frank Lampard-langskudd av kvaliteten vi har sett mange ganger før nok til å sikre seieren for Mourinhos menn. Og med John Terry tilbake ser Mourinho lyst på sesonginnspurten.

- Jeg tror motstanderne våre bør glemme hva lag har fått til mot oss de siste månedene, for nå får vi den defensive sikkerheten tilbake, sa Mourinho etter kampen, ifølge nyhetsbyrået PA.

Vakkert av Lampard

Etter 14 minutter kom den første store Chelsea-muligheten. Kjempende Andrei Sjevtsjenko fyrte av knallhardt fra nært hold, men en god redning av Scott Carson hindret scoring.

Sjevtsjenko har vært mye i fokus på grunn av svake prestasjoner denne sesongen, men her fikk vi et glimt av hva ukraineren er i stand til innenfor sekstenmeteren.

Men scoringen lot vente på seg til det 18. minutt. Amdy Faye klovnet bort ballen på egen halvdel med et hodeløst avdriblingsforsøk, og Sjevtsjenko sørget for at Frank Lampard endte opp med ballen på rundt 20 meter.

KYSS DEN: Frank Lampard feirer etter å ha smelt ballen forbi Scott Carson i Charlton-målet. Foto: EPA
KYSS DEN: Frank Lampard feirer etter å ha smelt ballen forbi Scott Carson i Charlton-målet. Foto: EPA Vis mer

Lampard er skummel fra den avstanden, og der og da bestemte han seg for å vise frem skuddfoten igjen. Ballen suste inn til høyre for Carson, og Chelsea tok en oppskriftsmessig ledelse.

- Vi hadde en god leder i Lampard i dag, han satte et veldig godt eksempel, sa Mourinho etter kampen.

God Wayne Bridge

Wayne Bridge var den eneste av de 22 på banen som ikke spilte forrige Premier League-runde, han erstattet en skadd Ashley Cole før lørdagens oppgjør. Og ingen savnet Cole i første omgang, stadig mindre etter hvert som Bridge serverte innlegg etter innlegg til Chelsea-angriperne.

Tidlig i kampen førte et godt Chelsea-angrep Bridge rundt på venstre, innlegget var presist, men Ballacks stupheading gikk til side og over. Etter 20 minutter var Wayne Bridge på farten igjen, nok et godt innlegg, men Sjevtsjenko maktet ikke å presse headingen under tverrliggeren.

Charltons største sjanse kom halvveis ut i omgangen. Innlegget fra El-Karkouri duppet brått mot mål og tvang Cech til en kvalifisert redning.

Mannen med gummihjelmen så ut til å ha full kontroll, og at dette var det farligste hjemmelaget disket opp med, sier nok det meste om førsteomgangen.

Chelsea kontrollerte til seier

Etter pause falt tempoet i kampen, og Chelsea kontrollerte kampen med tre poeng på vei ned i lomma. Charlton kom likevel nære et par ganger, farligst var det da syndebukk Amdy Faye tvang Petr Cech til en god redning etter 68 minutter. Samme mann var nære like etter, men nok en gang sto den tsjekkiske ladslagsmålvakten i veien.

Dermed endte det med tre Chelsea-poeng.

Det har vært skrevet mye om forholdet mellom Abramovitsj-yndling Andrei Sjevtsjenko og karismatiske José Mourinho.

Kanskje så vi et tegn på at forholdet er på bedringens vei, da Sjevtsjenko fikk et kameratslig klapp på skulderen av Mourinho da han ble tatt av banen et drøyt kvarter før slutt.

Lørdagens seier gir i alle fall Mourinho enda litt mer pusterom, som om det skulle være tvingende nødvendig for en manager som fortsatt har gode vinnersjanser i alle fire konkurranser denne sesongen.

- Det er alltid et naturlig press, og det bør føles godt, sa Mourinho.

- Etter i morgen kan avstanden til United være tre poeng, den kan være fire poeng, men den kan ikke være mer enn seks, regnet den portugisiske kruttønna seg fram til.

Søndag reiser Manchester United til White Hart Lane, og føler nok presset når de skal prøve å ta tre poeng mot Tottenham.

SÅ ALT: Petr Cech spiller fortsatt med hodebeskyttelse, men det hindret ham ikke i å stoppe alt Charlton sendte hans vei lørdag.