- Lampard starter mot United

Ancelotti bekrefter at «gullrekka» er tilbake.

TILBAKE I AKSJON: Chelsea-manager Carlo Ancelotti bekrefter at Frank Lampard starter søndagens storkamp mot Manchester United.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Adrian Dennis
TILBAKE I AKSJON: Chelsea-manager Carlo Ancelotti bekrefter at Frank Lampard starter søndagens storkamp mot Manchester United.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Adrian DennisVis mer

Følg helgens engelsk ligafotball i Dagbladets fotballstudio.

(Dagbladet): To lag med formkurvene pekende i hver sin retning går søndag ettermiddag i klinsj på Stamford Bridge til førjulas store fotballhøydepunkt i Premier League: Chelsea mot Manchester United.

Sistnevnte ankommer Vest-London som serieleder og sterke i troen etter å nøytralisert en annen gullkandidat, Arsenal, på mandag. Chelsea derimot, har bare én trepoenger på de sju siste serierundene, og har kun karret til seg seks av 21 oppnåelige poeng.

Til sammenligning har United i den samme perioden vunnet fem og spilt to uavgjorte, og har opparbeidet seg et forsprang på tre poeng med én kamp til gode på sin argeste rival.

Skulle sir Alex Fergusons mannskap søndag ta sin første seier på Stamford Bridge i ligasammenheng siden 2002, begynner det å bli mye tapt terreng som skal tas igjen for Carlo Ancelottis elever.

- Gode nyheter Mange eksperter har søkt svaret som forklarer Chelseas oppsiktsvekkende kollaps, etter å ha virket ustoppelige mot ordinær motstand innledningsvis. Flere har falt ned på at Frank Lampards skadefravær har vært av avgjørende betydning. Den målfarlige midtbaneelegantens tilstedeværelse har vært dypt savnet.

Forrige helg var han tilbake i kamptroppen til bortemøtet med Tottenham, og fikk med seg 12 minutter som innbytter. Etter en problemfri uke på treningsfeltet, er han nå klar for sin første Premier League-start siden august.

- Lampard kommer til å spille på søndag. Han starter kampen. Det er gode nyheter, fordi laget har savnet Lampard, erfaringen hans og evnen til å score mål fra midtbanen, sier Ancelotti, ifølge chelseafc.com.

Chelsea-sjefen er med andre ord optimistisk med tanke på eget lags sjanser når gullrekka av ei sentrallinje alle er frismeldte og klare til kamp etter at Lampard, John Terry, Michael Essien og Didier Drogba alle har hatt sine problemer denne høsten.

- Nå vil Lampard kunne hjelpe oss i de neste kampene, for han er frisk og uthvilt, og har et sterkt ønske om å komme tilbake i kamp, advarerer Ancelotti.

Svak statistikk Sir Alex Ferguson forventer også formidabel motstand i helgens prestisjeduell, og vet at han heller ikke har historikken på sin side. 3-0 seieren 20. april 2002 var siste United-triumf på Stamford Bridge. Siden den gang har det blitt fem Chelsea-seirer og tre uavgjorte kamper.

- Dette er en viktig kamp for oss. Statistikken vår der har vært svak de siste årene. Vi har klart noen uavgjorte, men vi har også tapt noen kamper. Før den tid var statistikken vår fantastisk. Stamford Bridge var trolig den bortebanen vi hadde best statistikk, sier Ferguson til manutd.com.

Mens Ancelotti kan glede seg over å ha en av sine viktigste midtbanespillere tilbake, må Ferguson unnvære pasningssentralen Paul Scholes. Veteranen sliter med en skade i lysken, og er tidligst tilbake over nyttår.

Selvtillit Likevel mener skotten at mannskapet hans har det som skal til for å ta den første borteseieren mot de regjerende seriemesterene på åtte år.

- Vi reiser dit med en sterk tropp, som er full av selvtillit. Man ønsker å dra dit i god form, og vi er i god form, understreker Ferguson.

Kollega Ancelotti erkjenner at United er i en sterkere posisjon, men har samtidig sporet et helt annet klima på treningsanlegget i Cobham de siste dagene.

- De kommer hit i en bedre posisjon enn oss og med mer selvtillit, men det å spille mot Manchester United gir oss fantastisk motivasjon. Vi kan bruke denne kampen som en anledning til å komme oss ut av en tøff periode. Jeg tror vi har lagt den vanskelige tida bak oss. Det var en helt annen stemning på treningsfeltet denne uka, og jeg håper vi vil få ut vårt beste i kampen. Vi har trent godt, og har hatt muligheten til å trene med alle til stede, sier han.