STORFAVORITTER: Frank Lampard jubler etter sin 2-0-scoring borte mot Liverpool i helga, som på forhånd ble sett på som den største hinderet for Chelseas første ligagull på fire år. Med seier mot Wigan i siste seriekamp kan ingen nekte blåtrøyene tittelen. Foto:   AFP PHOTO / Paul Ellis
STORFAVORITTER: Frank Lampard jubler etter sin 2-0-scoring borte mot Liverpool i helga, som på forhånd ble sett på som den største hinderet for Chelseas første ligagull på fire år. Med seier mot Wigan i siste seriekamp kan ingen nekte blåtrøyene tittelen. Foto: AFP PHOTO / Paul EllisVis mer

Lampard var i ferd med å miste troen på Chelsea

Selvtilliten forsvant i mars.

||| (Dagbladet): Et Wigan-lag med flere nøkkelspillere på skadelista er alt som står i veien for Chelseas første ligagull siden 2006.

På papiret virker oppgaven av det takknemlige slaget:

Hjemme på Stamford Bridge står blåtrøyene med formidable 50 av 54 mulige poeng. Og derfor er det ikke rart at Frank Lampard - den første sentrale midtbanespilleren i Premier League til å nå 20 ligamål på én sesong - nå for alvor kjenner gullukta.

I motsetning til hva han gjorde for halvannen måned siden.

- Følte oss ikke selvsikre
Da hadde Chelsea nettopp røket ut av Champions League allerede i åttendelsfinalen, før de mistet to verdifulle poeng i den påfølgende bortekampen mot Blackburn.

- Jeg hadde ikke gitt opp tittelen etter Blackburn-kampen, men det var en sånn situasjon der du ikke greide å se hvordan vi skulle vinne. Vi følte oss ikke spesielt selvsikre, sier Lampard ifølge The Guardian.

Manchester United utnyttet Chelseas feilskjær og overtok ledelsen i Premier League med åtte runder igjen å spille. Men derfra og inn har Lampard & co vunnet seks av sju, deriblant 2-1 i seriefinalen på Old Trafford.

31-åringen gir det sterke samholdet i gruppa mye av æren, men roser også Carlo Ancelotti for hans bidrag til den sterke sluttspurten.

For selv om italieneren tidvis kan framstå som en tørr klisjémaskin, hevder Lampard en av hans peptalker bidro til å løfte humøret og troen i hele troppen.

- Det var de åpenhjertige samtalene hvor spillerne fikk snakket ut som gjorde at vi kom oss videre. Det er mye managerens fortjeneste. Han satte seg ned og var helt ærlig, sier Lampard.

Enda større enn under Mourinho
Til tross for den sterke hjemmeformen har Chelsea avgitt poeng i 11 av 37 ligakamper, blant annet i 1-3-tapet mot nettopp Wigan i september

 LOVER CHELSEA KAMP: Wigan-manager Roberto Martinez. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
LOVER CHELSEA KAMP: Wigan-manager Roberto Martinez. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Men tittelrivalene har også snublet i tur og orden, og selv om det kanskje mest er mindgames fra sir Alex Ferguson, hevder United-manageren at de trenger et mirakel for å ta sitt fjerde strake ligagull.

Ventingen har vært lang for Lampard og Chelsea. For som José Mourinho syrlig påpekte på pressekonferansen før mesterligaligamøtet på Stamford Bridge: Etter at den spesielle dro har Chelsea bare vunnet en FA-cup.

- Å vinne tittelen under José Mourinho, særlig det første året, var en utrolig følelse. Men denne gangen, med alle oppturene og nedturene vi har hatt og samholdet vi trengte for å komme oss gjennom en tøff tid... å greie det nå ville vært fantastisk. Vi har det innen rekkevidde nå, sier Lampard.

Og fastslår:

- Hvis vi vinner ligaen nå, har vi fortjent det.

Spiller ikke for United
Wigan-manager Robert Martinez lover imidlertid at de skal gjøre alt de kan for å sabotere Chelseas fest foran egne supportere. Ikke for å hjelpe Manchester United - men for seg selv.

- Vi spiller ikke for Manchester United, men for oss selv og fotballens beste. En hel fotballverden vil følge med neste helg, og jeg kan garantere at det finnes en tro i denne gruppa på at vi kan slå alle på vårt beste. Vi vet hvor vanskelig det blir, men vi går for seier. Det blir en unik utfordring for spillerne våre, sier han.

LENGE SIDEN SIST: Nå er Chelsea på vei mot sitt første gull på fire år. Foto: AP Photo/Alastair Grant
LENGE SIDEN SIST: Nå er Chelsea på vei mot sitt første gull på fire år. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer