- Lampard ville aldri spilt for City

Chelsea-supporterleder: - Er 97 prosent sikker.

CITY-AKTUELL: Frank Lampard (t.v.) kan bli lånt ut til Manchester City fra søsterklubben New York City. Her spiller Chelsea-legenden mot City og  Yaya Toure i mars 2012. Foto: Tim Hales, AP / NTB Scanpix
CITY-AKTUELL: Frank Lampard (t.v.) kan bli lånt ut til Manchester City fra søsterklubben New York City. Her spiller Chelsea-legenden mot City og Yaya Toure i mars 2012. Foto: Tim Hales, AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter 13 år i Chelsea, ble klubblegenden Frank Lampard (36) fristilt av klubben etter sist sesong. Han har signert for New York City FC, som eies av Manchester City og New York Yankees.

Det er uklart hvor Lampard skal holde formen ved like fram til New York-laget starter sesongoppkjøringen til sin første sesong i Major League Soccer (MLS) i januar. I går kveld meldte imidlertid en rekke engelske medier at han er nær ved en utlånsavtale med Manchester City, en av Chelseas rivaler på toppen av ligatabellen de siste sesongene.

- Vil ikke skje Overgangen er derfor av mange omtalt som en «sjokkovergang». Men daglig leder i Chelsea Supporters Norway, Vidar Helseth, sier til Dagbladet at han ikke forventer å bli sjokkert.

- Jeg ville blitt svært sjokkert dersom det hadde skjedd, men det er jeg trygg på ikke vil skje, sier Helseth og utdyper:

- Lampard ville aldri spilt for City, og ettersom han er skarpere i huet enn alle de involverte parter - eiere, styre og så videre -  så ville han forutsett et slikt scenario og tatt høyde for dette da han inngikk kontrakten.

Derfor anslår han sjansen til forsvinnende liten for at Lampard spiller hjemmekampene sine på Etihad Stadium denne høsten.

- Jeg er 97 prosent sikker på at denne «sjokkovergangen» aldri ser dagens lys. Skulle det skje, så mistenker jeg at noen har dopet Lampard i kontraktsmøtet, sier Helseth.

Nei til Australia New York City FC er først med fra 2015-sesongen i Major League Soccer, som starter i mars.

Fram til sesongoppkjøringen starter i januar, trenger Lampard et sted å spille. Han har avslått et tilbud om å spille i Citys andre søsterklubb i Melbourne.

Queens Park Rangers har sett ut som den mest aktuelle klubben for ham i høstsesongen, men nå melder altså en rekke britiske medier at Lampard snart kan bli lånt ut til Manchester City.

The Telegraph skriver at en slik avtale kan hjelpe City å fylle på med engelskmenn i en stall dominert av utenlandsproffer.

Det har betydning både for å oppfylle krav fra Premier League og Champions League, og også for å følge Financial Fair Play-reglene.

Møter Chelsea For Lampards del kan det hjelpe ham å beholde landslagsplassen fordi han får vist seg fram hjemme i England.

Dersom han blir lånt ut fram til nyttår, kan han spille hjemmekamp for de lyseblå mot nettopp Chelsea søndag 21. september. Møtet mellom lagene på Stamford Bridge spilles i slutten av januar.

Lampard har legendestatus i klubben fra Vest-London etter å ha spilt over 400 kamper for dem mellom 2001 og 2014.

Etter sist sesong ble han frigitt av klubben.

TROR IKKE PÅ CITY-SPILL: Daglig leder i  Chelsea Supporters Norway, Vidar Helseth, tror ikke Frank Lampard vil spille for Manchester City. Foto: chelsea.no
TROR IKKE PÅ CITY-SPILL: Daglig leder i Chelsea Supporters Norway, Vidar Helseth, tror ikke Frank Lampard vil spille for Manchester City. Foto: chelsea.no Vis mer