Lamslått over metodene: - Tuller dere!?

- Jeg holdt på å gå i bakken, forteller nybakt U23-europamester Andrea Rooth om øktene med verdensener Karsten Warholm og co.

METODENE FORBAUSER: Karsten Warholm og hans team, deriblant Amalie Iuel som her gratulerer Warholm etter EM-gullet i München i fjor, trener så hardt at U23-europamester Andrea Rooth fikk hakeslepp over hardkjøret. Foto: Javad Parsa / NTB
METODENE FORBAUSER: Karsten Warholm og hans team, deriblant Amalie Iuel som her gratulerer Warholm etter EM-gullet i München i fjor, trener så hardt at U23-europamester Andrea Rooth fikk hakeslepp over hardkjøret. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Karsten Warholm løper for et nytt VM-gull på 400 meter hekk i Budapest, er det i visshet om et helt unikt treningsgrunnlag og arbeid i det daglige.

Treningsmetodene, kvaliteten og mengden skremmer konkurrentene - og har fått nybakt U23-europamester på 400 meter hekk, Andrea Rooth (21), til å måpe.

- Jeg prøvde å trene med Team Warholm da jeg gikk på Wang og har trent med dem noen ganger på Tenerife i ettertid. Det var veldig lærerikt. De trener sykt lenge. Jeg husker at jeg var helt ferdig etter de øktene der, forteller Andrea Rooth engasjert til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Det er helt galskap og beinhardt, men det fungerer åpenbart bra. Jeg husker da jeg trente med dem og vi skulle kjøre «drill». I mitt hodet varer det en halvtime, hvor du skal drille i gang kroppen for å bli varm. Team Warholm holdt på i nesten to timer. Jeg tenkte: «Tuller dere!?». Jeg hadde ikke med meg mat og holdt på å gå i bakken. Det er beintøft det opplegget han kjører, sier friidrettstalentet.

Trener Leif Olav Alnes svarer slik når Dagbladet viderebringer Rooths beretninger:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer