I FORM: Lance Armstrong sykler i mål på den niende etappen i Sveits rundt. Han kom på andreplass i rittet. Nå melder han at toppformen er i anmarsj foran lørdagens Tour de France-start. Foto: AFP
I FORM: Lance Armstrong sykler i mål på den niende etappen i Sveits rundt. Han kom på andreplass i rittet. Nå melder han at toppformen er i anmarsj foran lørdagens Tour de France-start. Foto: AFPVis mer

Lance: - Nære min beste form - noensinne

Lance Armstrong skremmer konkurrentene før Tour de France.

||| (Dagbladet): Lørdag starter sommerens store sykkeleventyr, Tour de France. Favoritt er regjerende mester Alberto Contador, mens årets store outsider er Lance Armstrong, som har vunnet rittet sju ganger.

Armstrong gjorde comeback i fjor, fire år etter at han la opp som sykkelrytter. Det endte med tredjeplass i kampen om den gule trøya, etter en god porsjon drama med Contador.

De to syklistene var lagkamerater i fjor, og kjempet lenge om kapteinsrollen i laget, helt til Contador sa «hasta la vista» i fjellene.

Psykologisk krigføring Etter fjorårets kontroverser mellom de to sykkelkongene, startet Lance Armstrong sitt eget håndplukkede lag, RadioShack.

Den psykologiske krigføringen er godt i gang fra Armstrong-leiren. Under Sveits rundt tidligere i år uttalte han at det kunne hende han ville slippe hjelperytterne sine fri for å kjøre for etappeseire.

Et klart signal til omverdenen at formen kanskje ikke var så god som ønsket, etter mageproblemer og fall i California rundt.

Nærme rekord I dag er han imidlertid ute og twitrer med følgende melding, som bør få konkurrentene til å skjelve i pedalene:

«Last hard ride before the TdF. Test on the Col de la Madone. Record time? No. Close to it? Yes. I'm ready.» (Siste harde test før Tour de France, opp Col de la Madone. Rekord? Nei. Nære? Ja. Jeg er klar.)

Alle som er det minste interessert i sykkel vet hva 38-åringen er god for i form, og han melder at han er i langt bedre slag enn han var i fjor.

- Føler meg bedre - Det er trygt å si at jeg føler meg bedre nå enn jeg har gjort på svært lenge, inkludert i fjor, uttalte han i et telefonintervju forrige uke, ifølge statesman.com.

Armstrong venter nå i spenning på startskuddet som går lørdag.

- Kan jeg vinne? Jeg vet ikke, det er derfor man må sykle rittet. Vi får vente og se.

Med seg på TeamShack har Armstrong med seg «gamlehjemmet» Andreas Klöden, Levi Leipheimer og Chris Horner. I følgebilen sitter fortsatt Johan Bruyneel, som han gjorde under samtlige av Armstrongs Tour de France-seire mellom 1999 og 2005.