SKJEBNESVANGERT: Lance Armstrong ble nummer tre i Tour de France 2009, og var blant annet med på å vinne lagtempoen med Astana. Hadde han ikke gjort comeback, ville han neppe blitt tatt for doping, hevdet han i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
SKJEBNESVANGERT: Lance Armstrong ble nummer tre i Tour de France 2009, og var blant annet med på å vinne lagtempoen med Astana. Hadde han ikke gjort comeback, ville han neppe blitt tatt for doping, hevdet han i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: SCANPIX/AP/Christophe EnaVis mer

Lance angrer på at han kom tilbake

- Ville neppe vært her nå om jeg ikke hadde gjort det, sa han til Oprah.

• Alt om Lance Armstrong-intervjuet

- Jeg ville neppe ha sittet her nå om jeg ikke hadde gjort comeback i 2009, sa Lance Armstrong i dopingintervjuet med Oprah Winfrey.

På spørsmål om han angrer på comebacket, var den falne stjernen krystallklar:

- Jeg gjør det. Jeg ville neppe ha sittet her nå om jeg ikke hadde gjort comeback.

- Ville du ha sluppet unna om du hadde forblitt ute av sporten?

- Det er umulig å si. Jeg ville hatt langt bedre sjanser, men jeg gjorde ikke det.

- Trodde du på noe tidspunkt at du ville slippe unna?

- Jeg tenkte at historiene ville pågå en god stund, men det er ikke derfor vi sitter her. Det er den føderale etterforskningen (justisdepartementet) som er årsaken. Så tok USADA opp tråden med tilsvarende press mot vitner. Det ble tilbudt avtaler, men greit, slik blir ting gjort. Jeg trodde jeg hadde sluppet unna da den føderale etterforskningen ble henlagt. Da USADA kom på banen, tenkte jeg som alltid: Dem som invaderer mitt territorium skal kjempes tilbake.

Armstrong sier seg enig i at tidligere lagkamerat Floyd Landis' helomvending og dopinginnrømmelse i 2010 var vendepunktet.

41-åringen åpner for å samarbeide med rette instanser for å rydde opp i sykkelsporten en gang for alle.

- Jeg elsker sykkelsporten. Virkelig. Jeg brøt reglene, uavhengig av generasjonen jeg var del av. Jeg står ikke på noen moralsk plattform, men om det skulle komme en sannhetskommisjon, jeg vil bidra. Om jeg blir spurt, vil jeg være førstemann som stiller.

(NTB)