Lance Armstrong dop-etterforskes

PARIS (Dagbladet.no): Fransk rettsvesen har åpnet en doping-etterforskning mot sykkellaget US Postal og Lance Armstrong. Politiet skal ha mottatt et anonymt brev om lagets tvilsomme oppførsel.

Det er narokotikaavdelingen ved politiet i Paris som etterforsker de alvorlige påstandene, skriver avisa Le Monde som offentligjør saken i dag. Politiet skal avgjøre om laget brukte dopingmidler i det siste Tour de France-rittet.

Det anonyme brevet som ligger til grunnlag for saken fortalte hvordan et TV-team fra stasjonen FR3 hadde vært vitne til en merkelig oppførsel. TV3s sjefredaktør bekrefter dette.

Teamet la merke til en kraftig bil med tyske skilt som sto på lagets plass, men ikke tilhørte noen trener eller person som fulgte rittet. Den var først blitt lastet med plastposer som ble kjørt til et ukjent bestemmelsested på landet.

De inneholdt bandasjer, samt tomme tyske medisinesker og flakonger. Dette skjedde flere ganger i løpet av rittet, hver gang ved hjelp av den tyske bilen.

Resultatet av analysen av platposenes innhold er ennå ikke kjent, men politiet synes den tvilsomme oppførselen tyder på at det var forbudte medikamenter.

Det har lenge vært tvil om Lance Armstrongs oppsiktsvekkende resultater i det franske stjernerittet.

Under rettssaken mot Festina-laget som pågår i Lille nå er hans navn blitt nevnt flere ganger av forskjellige eksperter. Festinas tidligere trener Antoine Vayer kan for eksempel ikke fatte hvordan Armstrong kunne bli sterkere og sterkere for hver dag under høyde-etappene.

Armstrong hadde nettopp hatt testikkelkreft da han vant Tour de France i 1999 og ble først beskyldt for å ha brukt en salve som inneholdt kortison.

<B>DOBBELVINNER: Her kjører Lance Armstrong inn til sin andre Tour de France-seier. Nå etterforskes han.