IKKE MER AV DETTE: For å spare stiftelsen han selv startet for negativ oppmerksomhet, trekker Lance Armstrong seg helt ut av Livestrong, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Foto: Bradley C. Bower / AP / NTB Scanpix
IKKE MER AV DETTE: For å spare stiftelsen han selv startet for negativ oppmerksomhet, trekker Lance Armstrong seg helt ut av Livestrong, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Foto: Bradley C. Bower / AP / NTB ScanpixVis mer

Lance Armstrong gir opp livsverket

Trekker seg helt ut av Livestrong.

(Dagbladet): I dag melder nyhetsbyrået Bloomberg at Lance Armstrong trekker seg helt ut av stiftelsen Livestrong, som han selv stiftet mens han var under kreftbehandling i 1997.

Han gjør dette for å beskytte organisasjonen fra sitt eget navn, ettersom han drev med dopingjuks hele sine karriere. Armstrong er blant annet fratatt sine sju Tour de France-titler.

I midten av oktober trakk Armstrong seg som styreleder for Livestrong, og valgte isteden å ta en rolle som styremedlem. To måneder seinere trekker han seg altså helt ut.

- Vil unngå negativ oppmerksomhet
- Lance bestemte seg for å trekke seg fra organisasjonens styre for å spare den for negativ oppmerksomhet som et resultat av kontroversen rundt hans sykkelkarriere, sier Livestrong-talskvinne Katherine McLane til Bloomberg.

Stiftelsen Livestrong har som formål å generere penger og oppmerksomhet til kreftsaken, og de gule armbåndene med stiftelsens navn er blitt en enorm suksess på verdensbasis.

Faller på lista
Armstrongs resignasjon tok effekt allerede 4. november. Dopingsaken mot ham skal allerede ha påvirket Livestrong, og stiftelsen er ikke lenger på Chronicle of Philantropys liste over de 400 beste veldedighetsorganisasjonene i verden.

PROVOSERER: Lance Armstrong tvitret dette bildet fra sitt hjem i Austin, Texas, lørdag. Foto:  AFP / NTB Scanpix
PROVOSERER: Lance Armstrong tvitret dette bildet fra sitt hjem i Austin, Texas, lørdag. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Selv om Armstrong hevder å ville spare Livestrong for ytterligere negativ oppmerksomhet, virker det ikke som om han helt har akseptert at det meste av verden nå er sikre på at han er en juksemaker.

Han har riktignok fjernet informasjonen om de sju Tour de France-seirene fra Twitter-profilen sin, men lørdag tvitret han et bilde av seg selv i sofaen hjemme i Austin. På veggen bak kunne man se sju innrammede gultrøyer...