Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance Armstrong hevder tidligere sykkelpresident hjalp ham å dope seg

- Har bevis som kan felle ham.

(Dagbladet): I et lengre intervju med Daily Mail snakker Lance Armstrong om tida som har gått etter at han innrømte doping på Oprah Winfrey-show i januar. Bakgrunnen er et møte med kvinnen som var amerikanerens massør og altmuligdame i glansdagene, Emma O'Reilly.

Hun var én av dem som var med på å felle Armstrong, og de to møttes nylig for første gang på 13 år.

Tilstede var også Daily Mail-journalist Matt Lawton, på oppfordring fra O'Reilly.

Resept-juks At Armstrong og O'Reilly møtes igjen etter 13 år er oppsiktsvekkende nok i seg selv. Hun regnes som én av hovedårsakene til at texaneren ble dopingavslørt, mens han på sin side har kalt henne for en «alkoholisert hore», noe som førte til at hun i januar vurderte søksmål.

Også Steffen Kjærgaard har tidligere æreskjelt henne

Men enda mer oppsiktsvekkende er informasjonen om tidligere UCI-president Hein Verbruggen som kommer fram i samtalen dem i mellom. I 1999 slo en Armstrong-test ut på det forbudte stoffet kortison. Løsningen ble å få en lege til å skrive ut en resept for stoffet, med unnskyldningen at syklisten slet med rumpesmerter av å sitte lenge på sykkelsetet. Resepten ble skrevet ut tilbake i tid, og med støtte fra Verbruggen, hevder Armstrong.

- Sykkelsporten sleit veldig etter Festina-affæren året før. Hein sa bare «dette er et stort problem for meg, dette er knockout-slaget for sporten etter det som skjedde med Festina. Vi må finne på noe.» Så vi skrev ut resepten med en tidligere dato, forteller Armstrong til Daily Mail.

- Rein i 09 og 10 Verbruggen har tidligere innrømmet at Det internasjonale sykkelforbundet advarte ryttere som hadde fått utslag på dopingtestene sine, men han nektet samtidig for å ha noe å gjøre med å skjule bevis i samarbeid med Lance Armstrong. Dette var i januar, og den tidligere sykkelpresidenten har ikke kommentert de nyeste beskyldningene fra verdensmesteren fra 1993.

Om sin tidligere massør sier Armstrong følgende:

- Jeg følte det var nødvendig å ha en samtale med henne, fordi hun fortjener en unnskyldning. Da jeg forsøkte å ta kontakt med henne i januar, var hun ikke klar for å snakke med meg. Derfor er jeg glad for at vi endelig kan møtes nå.

Daily Mail-journalisten Matt Lawton var ikke med på hele møtet dem i mellom. Armstrong og O'Reilly dro etter intervjuet ut for å spise en bedre middag sammen. Dagen etter snakket Lawton med O'Reilly, som sa at ordet «unnskyld» aldri ble brukt av den tidligere toppsyklisten.

Men ingen fullstendig beklagelse til tross - den irske massøren synes mannen som kalte henne en alkoholisert hore blir urettferdig behandlet.

- Lance må ta skylda for alle sammen, og jeg føler ikke at det er riktig. Han har fått livstidsutestengelse, mens andre ryttere som gjorde akkurat det samme blir utestengt i seks måneder. Hvorfor går de bare etter Lance? De burde gå etter alle eierne av sykkellagene også, sier O'Reilly til Daily Mail.

Ellers i Daily Mail-intervjuet snakker Armstrong om hvordan han føler at han også ble straffet for utenomsportslige ting, han sier at han trolig aldri kommer til å konkurrere igjen, selv ikke i triathlon, og han står hardnakket på at han ikke brukte doping i 2009 og 2010.

TIL ANGREP: I 2005 var Hein Verbruggen (t.v.) og Lance Armstrong tilsynelatende gode venner. Det spørs om ikke stemninga de to i mellom er litt annerledes nå. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
TIL ANGREP: I 2005 var Hein Verbruggen (t.v.) og Lance Armstrong tilsynelatende gode venner. Det spørs om ikke stemninga de to i mellom er litt annerledes nå. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix Vis mer