Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lance Armstrong innrømmer doping i Tour de France

Erkjente juks hos Oprah Winfrey, ifølge nyhetsbyrået AP.

SANNHETENS ØYEBLIKK:  Lance Armstrong, her avbildet i 2002, skal ifølge nyhetsbyrået AP ha innrømmet doping i Tour de France. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SANNHETENS ØYEBLIKK: Lance Armstrong, her avbildet i 2002, skal ifølge nyhetsbyrået AP ha innrømmet doping i Tour de France. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kilde forteller det amerikanske nyhetsbyrået AP at sykkellegenden Lance Armstrong innrømmet bruk av prestasjonsfremmede midler i Tour de France et intervju med talkshowverten Oprah Winfrey mandag kveld amerikansk tid

Kilden ønsker å være anonym fordi intervjuet først skal sendes torsdag på Winfreys egen kanal.

Like etter midnatt norsk tid skrev Winfrey følgende på sin Twitter-profil:

- Avsluttet akkurat med Lance Armstrong. Mer enn to og en halv time. Han kom FORBEREDT!

CBS News melder samtidig at Armstrong er i samtaler om å betale tilbake deler av de millionene av dollar av skattebetalernes penger som hans tidligere lag, US Postal Service, mottok.

Ifølge CBS skal Armstrong også ha indikert at han kan være villig til å vitne mot andre som har gjort seg skyldig i dopingforbrytelser.

Sju titler Tidligere på dagen ba amerikaneren ansatte i organisasjonen Livestrong om unnskyldning, men da innrømmet han ikke dopingbruk.

Lance Armstrong er blitt beskyldt for doping jevnlig i mange år, men det var først i fjor høst at det Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) avdekket systematisk doping på lagene Armstrong syklet for.

Sofistikert Rapporten konkluderte med at laget «hadde det mest sofistikerte, profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet som sporten noensinne har sett» - og førte til at 41-åringen ble fratatt alle sine sju Tour de France-triumfer.Amerikaneren vant Tour de France sju ganger mellom 1999 og 2005.

Intervjuet med Winfrey skal sendes på TV natt til fredag, men utdrag vil sannsynligvis bli brukt som reklame for sendingen. Norske TV-seere vil kunne se Oprah-sendingen direkte på Discovery Channel eller TLC klokka 03.00 fredag morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!