- Lance Armstrong maks topp 30 uten dopingbruk

- Jeg kjenner hans fysiske kapasitet, sier Greg LeMond.

JUKS, JUKS, JUKS, JUKS, JUKS, JUKS, JUKS: Lance Armstrong vant Tour de France syv ganger. Alle gangene var han dopet. Landsmannen Greg LeMond mener Armstrong ville vært sjanseløs på suksess om han ikke var dopet. Foto: NTB Scanpix
JUKS, JUKS, JUKS, JUKS, JUKS, JUKS, JUKS: Lance Armstrong vant Tour de France syv ganger. Alle gangene var han dopet. Landsmannen Greg LeMond mener Armstrong ville vært sjanseløs på suksess om han ikke var dopet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske sykkellegenden Greg LeMond kler landsmannen Lance Armstrong fullstendig naken som idrettsmann.  

LeMond, som i 1986 ble den første amerikaner til å vinne Tour de France, og som gjentok bedriften i 1989 og 1990, mener Lance Armstrong ikke ville vært rare syklisten, om det ikke var for den omfattende bruken dopingmidler.

- Største bedrageri I et intervju på CNN-programmet Anderson Cooper 360° i går, blir Lance omtalt av Greg LeMond som en bølle som brukte sin «jeg-overlevde-kreft»-historie til å beskytte seg mot alle anklager som ble rettet mot han.

LeMond er ikke i tvil om at Armstrong — som «vant» Tour de France syv år på rad mellom 1999-2005 — står bak idrettshistoriens største bedrageri:

- Jeg kjenner til Armstrongs fysiske kapasitet. Om han hadde vært ren, og alle andre hadde vært rene, så er han en topp 30-utøver som best. Han ville uansett ikke vært i nærheten av topp fem, sier Greg Lemond om mannen som "vant" Tour de France syv år på rad i perioden 1999-2005.

Eneste amerikanske vinner Etter at Armstrong ble fratatt sine syv seier i Touren, er LeMond nå den eneste amerikaner som offisielt har vunnet Tour de France. At faktum LeMond poengterer at han ikke fryder seg over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer