Lance Armstrong og Sunday Times har kommet til enighet

Inngikk forlik - saken avsluttet.

JUKSET: Lance Armstrong har innrømt å ha dopet seg gjennom sin aktive karriere. Han mente det måtte til for å vinne. Foto: AP Photo/Thao Nguyen   NTB Scanpix
JUKSET: Lance Armstrong har innrømt å ha dopet seg gjennom sin aktive karriere. Han mente det måtte til for å vinne. Foto: AP Photo/Thao Nguyen NTB ScanpixVis mer

Avisen Sunday Times opplyser at det er inngått forlik i søksmålet mot den vanærede syklisten Lance Armstrong.

Sunday Times ble i 2006 dømt til å betale Armstrong 300.000 pund i erstatning. Han saksøkte avisen og to journalister som følge av en artikkel som antydet at han hadde dopet seg til suksess.

Da Armstrongs omfattende dopingmisbruk var i ferd med å rulles opp, valgte avisen å saksøke Armstrong med krav om tilbakebetaling av pengene samt renter og sakskostnader. Søksmålet var på 1 million pund (9,4 millioner kroner etter dagens kurs).

Armstrong har siden lagt kortene på bordet og sagt at han dopet seg gjennom karrieren.

Sunday Times meldte søndag at avisen og journalistene alan English og David Walsh har inngått et akseptabelt sluttoppgjør med Lance Armstrong. Detaljer i oppgjøret vil ikke bli offentliggjort.

- Dette er siste episode i en langvarig rettslig strid mellom denne avisen og et fallent ikon, skrev Sunday Times.

Armstrong har sagt at han rettferdiggjorde sin bruk av doping i perioden da han vant Tour de France sju år på rad (1999 til 2005) med at doping den gang var del av sykkelsportens kultur, og han trodde ikke det var mulig å vinne uten.

- Jeg så det ikke som å jukse, men som å skaffe meg like betingelser, sa han.

(NTB)