Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance Armstrong ønsker å sykle deler av årets Tour de France

Planen lever.

VIL TIL TOUREN: Lance Armstrong ønsker å sykle deler av årets tur for veldedighet. Det er snakk om etappe nummer 13 og 14, nærmere bestemt den 16. og 17. juli. Foto: AFP / NATHALIE MAGNIEZ / NTB Scanpix
VIL TIL TOUREN: Lance Armstrong ønsker å sykle deler av årets tur for veldedighet. Det er snakk om etappe nummer 13 og 14, nærmere bestemt den 16. og 17. juli. Foto: AFP / NATHALIE MAGNIEZ / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lance Armstrong har ikke slått fra seg planene om å sykle deler av årets Tour de France-trasé til inntekt for et godt formål.

Det melder den britiske allmennkringkasteren BBC fredag.

Amerikaneren skal etter planen sykle de to etappene sammen med den engelske fotballspilleren Geoff Thomas og et lag av amatører. Målet er å samle inn én million pund til inntekt for forskning på blodkreft.

Dagen før Armstrong og hans følge skal sykle etappene dagen før Alexander Kristoff og resten av stjernesyklistene kommer samme vei.

Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson, har advart Armstrong mot å delta i prosjektet. Fredag opplyste imidlertid initiativtaker Geoff Thomas at amerikaneren akter å gjennomføre.

- Vi vet at Lances deltakelse har splittet opinionen, så vi forsøker å gjøre dette så respektfullt som mulig, sa Thomas til BBC.

- Oppmuntring Armstrong skal etter planen sykle etappe nummer 13 og 14, nærmere bestemt den 16. og 17. juli. Thomas hevder Armstrongs tilstedeværelse vil gi gruppen den motivasjonen som trengs for å fullføre.

- Jeg vet at hans ankomst vil gi dem oppmuntringen de trenger for å takle denne voldsomme utfordringen, og samtidig samle inn så mye penger som mulig til blodkreftpasienter, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!