Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance Armstrong tviholder på OL-medalje

IOK krever snarlig retur.

 GEIPER TIL IOK:  Den internasjonale olympiske komité har bedt Armstrong levere tilbake OL-medaljen han vant mens han var dopet. Så langt er Armstrong stille. Foto: Francois Lenoir / POOL / NTB Scanpix
GEIPER TIL IOK: Den internasjonale olympiske komité har bedt Armstrong levere tilbake OL-medaljen han vant mens han var dopet. Så langt er Armstrong stille. Foto: Francois Lenoir / POOL / NTB Scanpix Vis mer

Den dopingdømte syklisten Lance Armstrong har ennå ikke levert tilbake bronsemedaljen han vant på ulovlig vis under Sydney-OL i 2000.

 Det uttalte visepresident Thomas Bach i Den internasjonale olympiske komité (IOK) mandag. Det er ni måneder siden Armstrong ble bedt om å levere tilbake medaljen han vant i temporittet i Sydney.

IOK har skrevet til Armstrong for å kreve medaljen tilbake. Selv om amerikaneren har akseptert straffen han har fått, har de ennå til gode å se snurten av medaljen.

- Vi erklærte resultatet hans ugyldig, men besluttet ikke å flytte noen opp til bronseplassen. Dessverre mangler vi fortsatt medaljen. Vi jobber med USAs olympiske komité for å få den tilbake, sa Bach.

Armstrong er også fratatt de sju Tour de France-titlene han vant mellom 1999 og 2005. Han er utestengt fra sykkelsporten på livstid. (NTB)

 BRONSE:  Lance Armstrong ble nummer tre i OL i Sydney. Foto: Erik Calliard / REUTERS / NTB Scanpix
BRONSE: Lance Armstrong ble nummer tre i OL i Sydney. Foto: Erik Calliard / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling