Sykkelsirkus

Lance Armstrongs kryptiske dopinganklage mot OL-mesteren fikk svar på direkten. Fra doperen selv

Thomas Dekker står fram som «Luigi». 

INGEN HVEM SOM HELST: Thomas Dekker, her med VM-sølvet fra U23-VM i 2004, innrømmer nå å ha vært den mystiske Luigi i Fuentes-arkivet. Foto: AP/Peter Dejong/ NTB Scanpix
INGEN HVEM SOM HELST: Thomas Dekker, her med VM-sølvet fra U23-VM i 2004, innrømmer nå å ha vært den mystiske Luigi i Fuentes-arkivet.
Foto: AP/Peter Dejong/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For de som har fulgt med i de massive dopingskandalene i sykkelsporten, er dopinglegen Eufemiano Fuentes og den avslørende Operacion Puerto navn som fortsatt er omgitt av mystikk.

Ikke minst fordi mange av de 211 blodposene som er beslaglagt av spansk politi, aldri har blitt koblet til spesifikke navn.

Det er først og fremst syklister som er avslørt, men Fuentes påsto i retten at han også hadde hjulpet utøvere i flere andre idretter med doping.

Og så var det den anonyme rytter 24 i sykkelsamlingen hos Fuentes. Dopinglegen brukte kallenavn på blodposene og i arkivene sine. Rytter 24, «Luigi», har så langt ikke vært avslørt.

Historien om Luigi

Lenge gikk ryktene i sykkelsirkuset om at det var sveitsiske Fabian Cancellara som var «Luigi». Såpass hardnakkede var ryktene, at da Cancellara vant OL-gull i Rio og laget hans sendte en hastig gratulasjons-tweet ut til verden, reagerte mesterdoperen Lance Armstrong.

«Luigi», tvitret Armstrong som svar på OL-jubelen Trek-Segafredo-laget. Med andre ord en kryptisk anklage om at den sveitsiske OL-mesteren var mannen bak kodenavnet hos dopinglegen Fuentes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer